Prognoza

Za Uskrs će biti i sunca i kiše: Doznajte kad bi vrijeme trebalo konačno postati malo stabilnije

P. N.

Sedmodnevna prognoza za riječko područje uglavnom se može sažeti u sljedećem - bit će kiše, kiše i još kiše



Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i vjetrovito. Uz više oblaka mjestimice može pasti malo kiše ili pokoji pljusak, osobito na sjevernom Jadranu i u gorju, ujutro još i na sjeverozapadu zemlje. Poslijepodne i osobito prema kraju dana kiša će biti češća i u ostatku zemlje. Vjetar na kopnu umjeren jugozapadni, u gorju s jakim i olujnim udarima, a na Jadranu će puhati jako, poslijepodne mjestimice i olujno jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 15 i 20 °C,  stoji to u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za danas. 


Za one koje zanima kakvo vrijeme slijedi za uskrsni vikend i u danima koji slijede, nema pretjerano dobrih vijesti, barem ako se to pitanje postavlja iz Rijeke. Sedmodnevna prognoza za riječko područje uglavnom se može sažeti u sljedećem – bit će kiše, kiše i još kiše.


Danas i sutra kiše će u Rijeci biti prilično, dok će na sam Uskrs i Uskrsni ponedjeljak biti promjenjivo – bit će i sunčanih perioda, ali i padalina. No od utorka do kraja tjedna nastavlja se potpuno nestabilno vrijeme, a kiša bi trebala padati svakog dana. Temperature će biti od 11 do 14 stupnjeva, dok bi prema kraju tjedna trebalo zatopliti na 17 stupnjeva. 





U Zagrebu će za uskrsni vikend biti promjenjivo vrijeme, dok će od ponedjeljka do srijede biti sunčano i prilično toplo. Temperature će se penjati do čak 20-ak stupnjeva Celzijusa. No od četvrtka opet počinje padati kiša. Slično vrijeme vrijedi i za ostatak kontinentalne Hrvatske.



U Dalmaciji bi do nedjelje trebalo biti kišovito, ali od ponedjeljka slijedi nekoliko sunčanih dana. Bit će i ugodno toplo, s temperaturama od oko 18 stupnjeva Celzijusa.



Dugoročne prognoze ne daju odgovor na pitanje kad će konačno doći do duljeg perioda stabilnog i sunčanog vremena. Prema popularnom servisu Accuweather, to bi moglo biti otprilike sredinom travnja, ali razdoblje sunčanog i suhog vremena neće trajati dulje od pet – šest dana.