Obilna padaline

ZIMA NE NAMJERAVA POSUSTATI Snijeg će padati cijeli tjedan, dolaze i “debeli” minusi

P. N.

Foto M. Krmpotić / M. Aničić

Foto M. Krmpotić / M. Aničić

Prema dugoročnim prognozama, smirivanje vremena i malo dulji suhi period možemo očekivati tek početkom ožujka



Zima neće posustati ni u danima koji dolaze, dapače, prema tjednoj prognozi DHMZ-a, čini se kako će tek zapravo eskalirati. U velikom dijelu kopnene Hrvatske, naime, već danas kreće susnježica koja će brzo prerasti u snijeg.


Snijeg će, uz kraće prekide, padati svakodnevno do kraja tjedna, kada bi, pak, trebalo osjetno zahladiti – ponegdje i do temperature od minus petnaest stupnjeva.


Na zagrebačkom području snijega bi moglo biti svakodnevno sve do srijede. Kratko će se snijeg, po DHMZ-u, pojaviti opet u petak, dok će idući vikend biti suh. Zato prekida snježnih oborina gotovo da neće biti na području Gorskog kotara i Like.





Na gospićkom području padat će sve do petka, a na delničkom području i duže. Sve do idućeg vikenda. U Delnicama je, inače, snijeg počeo padati već noćas. Palo je zasad 4 centimetra novog snijega, a snježni pokrivač je ukupno visok 80 centimetara.



U Dalmaciji će cijeli tjedan biti kišovito, s temperaturama od 3 do 10 stupnjeva Celzijusa.


Na području Rijeke, pak, bit će dosta padalina. U zaleđu će već danas biti snijega, dok meteorolozi DHMZ-a predviđaju da će od sutra do srijede biti kišovito, s temperaturama do pet stupnjeva.



Opet bi malo snijega moglo biti u petak, kad bi po prognozi mogao pasti i u samom gradu. Danas će na riječkom području zapuhati i jaka bura, zbog čega je na snazi žuti meteoalarm.


Prema dugoročnim prognozama, smirivanje vremena i malo dulji suhi period možemo očekivati tek početkom ožujka.