Susret guvernera regije u Istri

Vujčić o istragama mjenica bez pokrića u Agrokoru: Sve smo predali DORH-u, svoj dio posla smo obavili

Aneli Dragojević Mijatović

snimio Sergje Drechsler

snimio Sergje Drechsler

Na pitanje o Mostovoj prijavi protiv njega, kazao je da je "podnošenje lažnih kaznenih prijava postao politički običaj u Hrvatskoj, i to mi je žao", kaže Vujčić.



SAVUDRIJA Guverner HNB-a Boris Vujčić sudjeluje na Susretu guvernera regije u Savudriji a novinari su ga pitali o činjenici da DORH istražuje mjenice bez pokrića u slučaju Agrokor.


– Mi smo kao što znate uočili nepravilnosti u poslovanju banaka koje HNB nadzire, jer mi nadziremo poslovanje banaka a ne poduzeća, ni Agrokora, ni dobavljača, ni faktoring kompanija. Uočili smo dakle nepravilnosti i nezakonitosti i protiv 17 banaka smo provodili postupke. U krajnjoj liniji, mi smo svu tu dokumentaciju dali DORH-u, znamo da oni to istražuju, i ako će što imati, oni će vas o tome obavijestiti, rekao je Vujčić.


Na pitanje o Mostovoj prijavi protiv njega, kazao je da je “podnošenje lažnih kaznenih prijava postao politički običaj u Hrvatskoj, i to mi je žao”, kaže Vujčić.




Inače, ovogodišnji susret guvernera regije, u organizaciji tjednika Lider, posvećen je tehnološkim inovacijama i kako utječu na bankarstvo pri čemu je istaknuto da istiskuju keš iz opticaja, međutim, rečeno je, Hrvati vole keš, i njegov udio u transakcijama i dalje je visok bez obzira što je to skuplje od digitalnog poslovanja.