Vrijeme i stanje na cestama

Vrijeme oblačno s kišom i snijegom: HAK upozorava na led, snijeg i maglu na cestama

Hina

snimio Ivica Tomić

snimio Ivica Tomić

Vjetar u unutrašnjosti slab. Na Jadranu će zapuhati umjereno jugo, poslijepodne u Dalmaciji mjestimice i jako, a na sjevernom Jadranu navečer će okrenuti na buru, stoji u prognizi Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas, 3. ožujka.



ZAGREB – Umjereno do pretežno oblačno, na Jadranu povremeno s kišom, u unutrašnjosti i snijegom; najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3 na kopnu te od 7 do 13 Celzijevih na Jadranu.


Umjereno do pretežno oblačno, na Jadranu povremeno s kišom, češćom i intenzivnijom u drugom dijelu dana. Ujutro te ponovno poslijepodne i osobito prema večeri na kopnu će biti snijega i kiše koja se ponegdje može smrzavati u dodiru s hladnom podlogom.


Vjetar u unutrašnjosti slab. Na Jadranu će zapuhati umjereno jugo, poslijepodne u Dalmaciji mjestimice i jako, a na sjevernom Jadranu navečer će okrenuti na buru, stoji u prognizi Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas, 3. ožujka.


Upozorenja iz HAK-a




Zbog kiše koja se smrzava na tlu te snijega vozi se otežano u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Lici, a magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, Gorskom kotaru i dijelu Dalmacije, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).


Magle ima i na autocestama: A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otočac, tunela Sveti Rok i vijadukta Baričević, čvora Zadar 2 i Benkovac i na A6 Rijeka-Zagreb dionici vijadukt Bukovo – tunel Tuhobić, te povremeno i mjestimično od tunela Tuhobić do čvora Vrbovsko.


Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali (DC8) prekinut je promet između čvora Rupa i graničnog prijelaza Pasjak.


Zbog leda na kolniku ili snježnih nanosa zatvorene su: DC69 Voćin-Djedovica, DC218 Dobroselo (g.ž.LS)-Mazin-Bruvno (DC1), ŽC3275 Stankovac-Jame, ŽC4113 Pasikovci-Toranj, ŽC4100 Krivaj-Biškupci, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5128 Bogić Brdo-Lička Jesenica, ŽC5094 Jasenak-Stalak, ŽC5203 Brotnja-Srb-Sučević, ŽC4113 Pasikovci-Toranj, 4100 Biškupci-Poljanska, lokalne ceste Zalesina-Stari Laz, Senj-Podbila, u mjestu Francikovac, Stolac, Veljun Primorski, Selo Vratnik, Grabarje, Latinovac-Čaglin.


Samo za osobna vozila otvorene su: DC23 Kapela-Jezerane; ŽC5030 Platak-Kamenjak; ŽC5032 Gornje Jelenje-Crni Lug; ŽC5062 Lukovo-Lič; ŽC5094 Breze-Stalak; ŽC5110 Krmpote-Alan.


Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a na pojdinim cestama je zabranjen promet za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom.


Zbog oštećenja bukobrana zatvoren je vozni trak na dionici ceste A7 čvor Šmrika-čvor Hreljin u smjeru Rijeke.


Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom: Ličko Petrovo Selo, Užljebić; sa Slovenijom: Hum na Sutli, Harmica, Razvor, Pribanjci, Prezid, Čabar, Brod na Kupi.


U pomorskom prometu se povodom manifestacije Škraping 2018. na trejektnoj liniji Tkon – Biograd uvode dodatne vožnje: danas još u 21 sat iz Tkona za Biograd i u 21,20 sati iz Biograda za Tkon. Sutra, 4.3.2018. (nedjelja) u 11,30 sati iz Tkona za Biograd i u 12,30 sati iz Biograda za Tkon.