Prognoza

Vrijeme će ovog tjedna biti prilično promjenjivo, a za vikend očekujte i nove snježne padaline

P. N.

Foto Ivica Galović / PIXSELL

Foto Ivica Galović / PIXSELL



Ujutro i dio prijepodneva u većem dijelu zemlje bit će pretežno oblačno mjestimice s kišom. Zatim u većini krajeva prestanak oborina i djelomično razvedravanje. Oblačno s kišom najdulje će se zadržavati na jugu Dalmacije.


Navečer na zapadu novo naoblačenje s oborinama. Puhat će umjeren, na udare i jak jugozapadnjak, a poslijepodne sjeverac i sjeverozapadnjak. Na Jadranu umjereno i jako jugo okretat će na sjeverozapadnjak i buru.


Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 6 do 11 °C.




U središnjoj Hrvatskoj sutra i u srijedu bit će sunčano s temperaturama do 10 stupnjeva. Četvrtak će se naoblačiti, a od petka očekujte kišu i niže temperature. U noći s petka na subotu, kiša će prerasti u snijeg, a slično vrijeme bi se, ako je suditi po sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, trebalo nastaviti cijelog vikenda.


U Rijeci će danas biti promjenjivo uz česta kišna razdoblja. No nakon toga slijedi dva dana sunčanog i ugodnog vremena, s temperaturama oko 8 stupnjeva Celzijusa. Od četvrtka do nedjelje bit će dosta oborina, ali ne i snijega. Njega će, pak biti dosta u blizini Rijeke – u Gorskom kotaru – gdje bi trebao padati od petka do nedjelje.


Kišovito će u drugom dijelu tjedna biti i u Dalmaciji.