Predsjednik HNS-a u Varaždinu

Vrdoljak: Srbija se mora distancirati od onih koji vrijeđaju

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ



VARAŽDIN Predsjednik Hrvatske narodne stranke (HNS) Ivan Vrdoljak rekao je u četvrtak da se politika Srbije treba distancirati od onih koji vrijeđaju, a to jer hobi jednog dijela politike u Srbiji da vrijeđa ne samo susjede, nego i svoj narod.


Ivan Vrdoljak u četvrtak je Varaždinu posjetio Županijsku organizaciju HNS-a.


 Na zamolbu novinara komentirao je odluku srbijanske vlade da hrvatskog ministra obrane Damira Krstičevića proglasi nepoželjnom osobom nakon što je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova srpskom ministru obrane Aleksandru Vulinu zabranilo ulazak u Hrvatsku.




 Vrdoljak je rekao da se sa Srbijom »gradio pristojan odnos« i da ih se podupiralo na europskom putu. No, istaknuo je, oni imaju veliki problem jer hobi jednog dijela politike u Srbiji je da vrijeđa ne samo susjede, nego i svoj narod.


 »U incidentima sa Šešeljom Hrvatska je čuvala dostojanstvo i integritet, što bi svaka pristojna zemlja napravila. Stvarno želim vidjeti Srbiju kao dio europske zajednice, treba im pomoć na tom putu i Hrvatska im stoji na raspolaganju«, istaknuo je Vrdoljak te dodao da bi se srbijanska politika trebala »jasno distancirati i isključiti iz svog političkog života takve političke eskapade«.


 »Tako se u Europu ne ide. Osuđujemo sve što je Šešelj radio u zadnjih desetak dana, ali i zadnjih više desetaka godina«, rekao je predsjednik HNS-a, koji se u Varaždinu osvrnuo i na devet mjeseci sudjelovanja te stranke u radu Vlade.


 Vrdoljak je istaknuo da su reformske procese usmjerili na mlade te je kao primjere naveo reformu obrazovanja koja »prvi put u 28 godina samostalnosti Hrvatske ulazi u učionice» i subvencionirane kredite za kupnju prve nekretnine.


 Predsjednik HNS-a podupro je predsjednika Županijske organizacije stranke Alena Leverića, koji je prije šest mjeseci na tome mjestu zamijenio potpredsjednika Vlade Predraga Štromara.


Leverić je istaknuo da HNS ima deset gradonačelnika i načelnika u Varaždinskoj županiji te kako je cilj te stranke »to povećati na 14 i na poziciju župana«.


»Iako neki govore drukčije, povećali smo broj članova u prosjeku za pet posto po podružnicama«, rekao je Leverić.