Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
24. veljače 2020.
Svađe na Prisavlju

Vodstvo HRT-a pokrenulo postupak izvanrednog otkaza Hrvoju Zovku, nakon sukoba s Katarinom Čakarun Periša

Foto Nenad Reberšak
Foto Nenad Reberšak
Autor:
Objavljeno: 17. rujan 2018. u 14:49 2018-09-17T14:49:00+02:00

Sastanak se dogodio zbog Zovkove nakane da da ostavku na mjesto izvršnog urednika HRT4. Ono što je uslijedilo je, prema priči koja kruži Prisavljem, žestoka svađa. O sadržaju svađe verzija je više

ZAGREB Vodstvo HRT-a pokrenulo je postupak izvanrednog otkaza ugovora o radu novinara Hrvoja Zovka, doznaje se iz neslužbenih izvora.

Preciznije, Zovko je dobio poziv na iznošenje obrane uoči mogućeg otkaza ugovora o radu. Sudbina znanog novinara HRT-a, autora nedavno emitiranog filma o generalu Stipetiću, ovaj tren je u rukama Glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića, a kakva će konačna odluka biti ostaje vidjeti.

Kuloari govore kako razloge za pokretanje postupka valja tražiti u sastanku Hrvoje Zovka i ravnateljice Informativnog medijskog servisa Katarine Čakarun Periša koji se dogodio u četvrtak popodne.

Sastanak se dogodio zbog Zovkove nakane da da ostavku na mjesto izvršnog urednika HRT4. Čakarun Periša je istu najprije i prihvatila, ali je nakon pomnijeg čitanja Zovkova teksta pozvala Zovka još jednom u ured.

Ono što je uslijedilo je, prema priči koja kruži Prisavljem, žestoka svađa. O sadržaju svađe verzija je više.

Po jednoj Zovko je bio glasniji i verbalno grublji optužujući ravnateljicu za propast televizije te cenzuru, po drugoj spočitnuto mu je da zbog njegova angažmana na mjestu predsjednika HND-a sve češće trpi njegov rad na HRT4.

Ni Zovko ni Čakarun Periša nisu nam željeli ni mogli ništa komentirati, pa ni to da su već u petak traženi iskazi svih koji su bili blizu vrata iza kojih se vodila žestoka rasprava.

Službeno očitovanje HRT-a se očekuje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.