Formalna odluka

Vlada skupe ‘audije’ ustupila MUP-u

Hina

Ostojić je napomenuo da ministarstva koja su ih dobila nisu naručivala sporne audije već su tražila automobile više srednje klase. Kaže da će u zamjenu za njih dobiti policijske automobile srednje klase, koji su nabavljeni prošle godine



ZAGREB – Luksuzni i skupi audiji zbog čije je nabave Vlada oštro kritizirana u javnosti, ustupaju se na korištenje Ministarstvu unutarnjih poslova, odnosno policiji, odlučeno je na današnjoj sjednici Vlade.


Prema odluci o ustupanju na korištenje službenih automobila, automobili audi A6 3,0 TDI quattro S tronic iz 11 ministarstava sele u MUP gdje će, po riječima ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, biti korišteni za policijske poslove.


Ministarstva koja ustupaju vozila MUP-u plaćat će mjesečne leasing rate, sukladno sklopljenom ugovoru o operativnom leasingu, a MUP će plaćati troškove održavanja koji nisu ugovoreni ugovorom o operativnom leasingu, kao i troškove goriva.




Ostojić je napomenuo da ministarstva koja su ih dobila nisu naručivala sporne audije već su tražila automobile više srednje klase. Kaže da će u zamjenu za njih dobiti policijske automobile srednje klase, koji su nabavljeni prošle godine.