Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. studenoga 2019.
Zatvorena sjednica

Vlada dala jamstva u korist HPB-a: Osigurane plaće za radnike Uljanik Grupe, ali ne i Upravu

Vlada dala jamstva u korist HPB-a: Osigurane plaće za radnike Uljanik Grupe, ali ne i Upravu
Vlada dala jamstva u korist HPB-a: Osigurane plaće za radnike Uljanik Grupe, ali ne i Upravu
Autor:
Objavljeno: 30. kolovoz 2018. u 19:18 2018-08-30T19:18:26+02:00

Važno je da u sljedećim tjednima svi zajedno vidimo i budućnost predloženog od strane Uprave plana restrukturiranja i jedno strateško promišljanje kako nastaviti s održivom brodogradnjom, koja jako puno znači i za Istarsku županiju, za grad Pulu, za Primorsko-goransku županiju i Rijeku, naravno i za brodogradilišta koja posluju i Splitu i u Trogiru, a tu raspravu ćemo voditi na sjednici Vlade u Puli, koja će se održati 13. rujna, zaključio je Plenković

Vlada je izvijestila kako je na zatvorenome dijelu današnje sjednice dala državna jamstva u korist Hrvatske poštanske banke (HPB) za zamjenu instrumenata osiguranja po plasmanima te banke prema društvu Uljanik d.d. iz 2015. i 2016. godine, čime se omogućuje isplata plaća radnicima Uljanik Grupe. 
Time se, kako se doznaje, Uljanik Grupi osiguravaju sredstva da u petak isplati plaće radnicima, ali ne i Upravi Uljanik Grupe.
Kako prenose pojedini mediji, isplata bi se obavila tako da Uljanik povuče svoje depozite za kredite (20 posto od kredita), a država bi svojih 80 posto jamstava za te kredite proširiti na cijeli kredit.
Premijer Andrej Plenković u četvrtak se na početku sjednice Vlade osvrnuo na situaciju u Uljaniku, kazavši da je nađen model da se radnicima Uljanik grupe isplate plaće i za srpanj i za kolovoz.
Istaknuo je da je to rješenje dobro, pravično i da je Vlada učinila maksimum u okviru zakonskih mogućnosti.

»Važno je da u sljedećim tjednima svi zajedno vidimo i budućnost predloženog od strane Uprave plana restrukturiranja i jedno strateško promišljanje kako nastaviti s održivom brodogradnjom, koja jako puno znači i za Istarsku županiju, za grad Pulu, za Primorsko-goransku županiju i Rijeku, naravno i za brodogradilišta koja posluju i Splitu i u Trogiru, a tu raspravu ćemo voditi na sjednici Vlade u Puli, koja će se održati 13. rujna«, zaključio je Plenković.
Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat u četvrtak je po izlasku iz zgrade Vlade novinarima kazao kako je uvjeren da će tijekom sutrašnjeg dana početi isplate plaće radnicima Uljanik Grupe.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.