Oluje

Vatrogasci imaju pune ruke posla: Grmljavinsko nevrijeme hara Hrvatskom, u udaru groma ozlijeđena osoba

Hina

Foto S. Ježina

Foto S. Ježina



NOVO 21.05 Zbog nevremena i jake kiše, u Zagrebu u subotu popodne i navečer vatrogasci su morali intervenirati na više od 30 lokacija, a bili su i u naselju Retkovec gdje je jedna osoba ozlijeđena i pružena joj je hitna medicinska pomoć nakon što je, uslijed udara groma, izbio požar na krovištu kuće.


NOVO 20.50 Prema zaprimljenoj informaciji od Vatrogasnog operativnog centra Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, tijekom današnjeg dana između 15 i 19 sati izvršeno je više vatrogasnih intervencija zbog nevremena na širem zagrebačkom području. Zabilježeno je 14 intervencija od strane Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i 20 intervencija dobrovoljnih vatrogasnih društava uslijed saniranja oborenih stabala i ispumpavanja podruma, stoji u priopćenju Gradskog ureda.


U naselju Retkovec, jednoj osobi koja je bila ozlijeđena u požaru krova kuće uslijed udara groma, pružena je medicinska pomoć od strane djelatnika Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba. Na području Susedgrada, u blizini kućnog broja Žlebec 15, saniran je oštećeni naponski kabel od strane vatrogasaca i djelatnika HEP-a, javlja N1.




NOVO 20.25 Jednosatno olujno nevrijeme i obilna kiša u Sisku  napravili su veliku štetu – vjetar je rušio drveće, a voda je stvorila probleme u dva podvožnjaka i prodrla je u nekoliko podrumskih stanova.


Zbog snažnog nevremena Hrvatski Telekom je svojim korisnicima SMS-om poslao poruku sljedećeg sadržaja: “Danas se po najavi DHMZ-a očekuju jaka grmljavinska nevremena na području Karlovačke županije, Grada Zagreba, Zagrebačke, Osječko-baranjske te Primorsko-goranske županije. Ukoliko vaše područje bude zahvaćeno nevremenom, isključite telefonski i strujni kabel iz utičnice i time zaštite svoju telekomunikacijsku i elektroničku opremu”. 


Nevrijeme s tučom stiglo je i u Hrvatsko zagorje.


Kako javlja portal Zagorje.com, nevrijeme je već stiglo u Zagorje. Tuča je nešto prije 15 sati padala u Kumrovcu, na tuheljskom području, u Gornjem Jesenju, Dukovcu, Gregurovcu, Kostelu, Krapini…


Državni hidrometeorološki zavod u subotu je izdao narančasto upozorenje za veći dio Hrvatske – riječku, karlovačku, zagrebačku i osječku regiju.


Na spomenutim područjima očekuju se veće količine oborina u kraćem vremenu, tj. izraženiji pljuskovi s grmljavinom i mogućom tučom.


Facebook stranica Severe Weather Europe objavila je kako su na sjeveru Italije, u Sloveniji i Hrvatskoj u subotu poslijepodne i navečer mogući tuča, jaki i opasni vjetrovi, obilne padaline, ali i pijavice.


Nevrijeme je oko 15:30 sati zahvatilo i zagrebačko područje. Obilna kiša preplavila je i podvožnjak u Miramarskoj ulici, javlja N1.