Šokantno nasilje

Učenike je u školi u Medulinu mlatila – vjeroučiteljica. Prijeti joj do pet godina zatvora

Patricija Softić

Foto Glas Istre

Foto Glas Istre

Iako tužiteljstvo nije navelo o kojem se mjestu niti o kojoj školi radi, na površinu je isplivalo da je riječ o vjeroučiteljici koja je radila u Osnovnoj školi »Dr. Mate Demarina« u Medulinu, u svim njenim područnim školama, kao i u Osnovnoj školi Stoja u Puli



MEDULIN »Općinsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je optužnicu protiv 47-godišnje učiteljice zbog sumnje da je fizički i emocionalno maltretirala pet svojih učenika u periodu od rujna 2017. do 17. siječnja ove godine, u jednoj osnovnoj školi na području Istarske županije. Optužena je, svjesna da svojim ponašanjem ugrožava pravilan psihički i emocionalni razvoj petoro maloljetnih učenika, te da im nanosi fizičku i emocionalnu bol, za vrijeme održavanja nastave u više navrata na različite načine udarala ove učenike. Time je kod ove djece izazvala strah te emocionalnu i fizičku bol«, navodi se u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva.


Ukoliko istraga utvrdi da je kriva, prijeti joj i do pet godina zatvora.


Iako tužiteljstvo nije navelo o kojem se mjestu niti o kojoj školi radi, na površinu je isplivalo da je riječ o vjeroučiteljici koja je radila u Osnovnoj školi »Dr. Mate Demarina« u Medulinu, u svim njenim područnim školama, kao i u Osnovnoj školi Stoja u Puli.




Iako su roditelji prijavljivali sada već bivšoj ravnateljici škole Dragici Dorić neprimjerena ponašanja vjeroučiteljice prema učenicima, čini se da ništa konkretno nije poduzeto.


Naime, optužnica je na koncu podignuta zahvaljujući prijavi roditelja, a ne škole.


Spomenuta je ravnateljica zbog toga podnijela i ostavku, te sada škola funkcionira s vršiteljem dužnosti ravnatelja, a Školski odbor je trenutno u postupku biranja novog ravnatelja.