ZARAZA U DALMACIJI

U Splitu oboljelo dijete, liječnik i zaposlenik zatvora na Bilicama

Portal Novilist.hr

Foto/Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto/Ivo Cagalj/PIXSELL

"Imamo jedno oboljelo dijete među ovih šest novih. Dijete ima povišenu temperaturu i respiratorne probleme, ali detalje ne mogu iznositi jer nisam sudjelovala u obradi pacijenta. Dijete je sad na kućnoj skrbi."



Lokalni stožeri danas su objavili podatke o ukupno 11 novozaraženih, a sve nove brojke objavit će Nacionalni stožer na svojoj presici u 14 sati.


Stožer je jučer ujutro objavio podatak o 49 novozaraženih, a popodne o njih još 22. U jednom je danu tako bio 71 novi slučaj u Hrvatskoj, što je znatno manje nego u subotu. Na presici Stožera održanoj jučer popodne objavljeno je da je 657 zaraženih, a 49 osoba je izliječeno.


Na tiskovnoj konferenciji Splitsko-dalmatinskog stožera potvrđeno je da je zaražen i liječnik s onkologije splitskog KBC.




Ukupno je 71 osoba pozitivna na koronavirus u Splitsko-dalmatinskoj županiji. To je još šest novozaraženih u odnosu na posljednje jučerašnje podatke iz Splitsko-dalmatinske županije. U ukupnom broju zaraženih je 22 zdravstvenih djelatnika.


Željka Karin je odgovarajući na pitanja potvrdila da se među novooboljelima nalazi i jedno dijete:


“Imamo jedno oboljelo dijete među ovih šest novih. Dijete ima povišenu temperaturu i respiratorne probleme, ali detalje ne mogu iznositi jer nisam sudjelovala u obradi pacijenta. Dijete je sad na kućnoj skrbi.”


Dala je informacije i o slučaju u zatvoru na Bilicama:


“Mogu potvrditi da je jedan zaposlenik zatvora na Bilicama pozitivan.


To je bio kućni kontak – njegovi ukućani su isto pozitivni. Svi su u samoizolaciji, jedan od ukućana je hospitaliziran. Zaposlenik nije bio u direktnom kontaktu sa zatvorenicima.”