Vremenska prognoza

U Rijeci temperature u studenom blizu apsolutnih rekorda: Neobično toplo vrijeme će, čini se, potrajati

P. N.

Za vikend će ponovno padati kiša

Za vikend će ponovno padati kiša

U kopnenom će se području nastaviti uglavnom suho, uz čestu maglu i niske oblake, kojih će biti i ponegdje na Jadranu, gdje je i sljedećih dana najvjerojatnija povremena mjestimična kiša, osobito za vikend na riječkome području



Izraženije promjene vremena s kojom s kojom bi stigao hladan zrak, primjereniji dobu godine, i dalje nema na vidiku. Toplo vrijeme potrajat će barem do sredine mjeseca.


Sljedećih dana, piše HRT, vjerojatno neće biti ni izraženijih pljuskova, kao u ovu srijedu u Makarskoj, gdje je u samo nekoliko sati palo 56 litara kiše po četvornome metru, ali hoće novih temperaturnih zanimljivosti, poput riječkih 20,4 °C – druge najviše temperature zraka na dan 7. studenoga na toj postaji DHMZ-a, gdje se svakodnevno mjeri i motri od 1948. godine ili splitskih 20,2 °C – treće najviše temperature zraka na dan 7. studenoga, te u utorak izmjerenih 21,3 °C – rekordnih za dan 6. studenoga.


DHMZ najavljuje da će danas ujutro i prijepodne u većem dijelu unutrašnjosti biti magla i niski oblaci, ponegdje uz rosulju, no uglavnom suho, a zatim se očekuju sunčana razdoblja, dok će u Slavoniji prevladavati sunčano. Na Jadranu, uz promjenljivu naoblaku, uglavnom u prvom dijelu dana još ponegdje malo kiše ili pljusak, a poslijepodne sunčanije.




Vjetar uglavnom slab, na Jadranu slab i umjeren zapadni i sjeverozapadni, a na jugu u početku još jugo. Najviša dnevna uglavnom između 16 i 21 °C, uz dugotrajnu maglu niža.


U kopnenom će se području nastaviti uglavnom suho, uz čestu maglu i niske oblake, kojih će biti i ponegdje na Jadranu, gdje je i sljedećih dana najvjerojatnija povremena mjestimična kiša, osobito za vikend na riječkome području, a nekima bi moglo smetati i slabo do umjereno jugo.


Petak na Jadranu stabilan, većinom sunčan, no bez vjetra pa će mjestimice biti magle i sumaglice. Smanjenje vidljivosti bit će ponegdje i tijekom oblačnijeg vikenda, kada će mjestimice pasti i malo kiše, ponajprije na širem riječkom području. Hrabrih kupača u moru temperature i oko 20 °C zasigurno će biti i početkom idućeg tjedna, kada će i dalje biti dosta sunčana vremena, a ponegdje će biti još i malo toplije nego do nedjelje.