Za obranu od požara

Tvrtka DM donirala vatrogascima Splitsko-dalmatinske županije 50.000 kuna za opremu

Hina

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Tvrtka »DM« predala je u ponedjeljak Vatrogasnoj zajednici Splitsko-dalmatinske županije donaciju od 50.000 kuna za nabavu tlačnih cijevi koje će pomoći učinkovitoj obrani od požara



SPLIT Tvrtka »DM« predala je u ponedjeljak Vatrogasnoj zajednici Splitsko-dalmatinske županije donaciju od 50.000 kuna za nabavu tlačnih cijevi koje će pomoći učinkovitoj obrani od požara.


Županijski splitsko-dalmatinski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina zahvalio je tvrtki »DM« što je prepoznala potrebe vatrogasaca za kvalitetnom opremom.


»Tlačne cijevi ubrajaju se u najvažniju vatrogasnu opremu za gašenje požara te su prijeko potrebne za rad na terenu i za bolju i učinkovitiju borbu protiv požara«, rekao je Glavina.




Područna menadžerica tvrtke »DM« Hana Matić istaknula je kako je prateći medijska izvješća o ovoljetnim požarima na splitskom područjiu bilo vidljivo kako je vatrogascima nedostaje opreme.


»Prateći medijska izvješća, mogli smo primijetiti da vatrogascima uistinu ne nedostaje odvažnosti, ali im je potrebna odgovarajuća oprema kako bi njihovi napori bili što učinkovitiji i manje rizični za živote tih hrabrih ljudi. Ponosni smo što će ova donacija vatrogascima Splitsko-dalmatinske županije, u kojoj ‘DM’ posluje u 18 prodavaonica, pomoći da lakše obavljaju svoj posao kojim čuvaju domove i živote sugrađana«, rekla je. Vatrogasci zaslužuju poštovanje svih nas, rekla je Matić i zahvalila im.


Vatrogasna zajednica Splitsko-dalmatinske županije dio je Hrvatske vatrogasne zajednice koja obavlja stručne i organizacijske poslove koji se odnose na unaprjeđenje cjelokupnog sustava dobrovoljnog vatrogastva.


Kao krovna vatrogasna organizacija, Hrvatska vatrogasna zajednica, kako je priopćeno nakon danas uručene donacije u Splitu, u jedinicama lokalne samouprave i gospodarstvu okuplja više od 1700 vatrogasnih društava s oko 150.000 članova koji su udruženi u više od 200 vatrogasnih zajednica općina, područja i gradova te 20 vatrogasnih zajednica županija i Vatrogasnu zajednicu Grada Zagreba.