Pred predsjedanjem EU

Tuđmanova unuka će uhljebe učiti engleski: “Drugi su bili povoljniji, ali nisu imali kvalitetu”

Portal Novilist.hr

Nina Tuđman Vuković i Dinka Krčelić iz Projectus grupe / Photo Davor Puklavec/PIXSELL

Nina Tuđman Vuković i Dinka Krčelić iz Projectus grupe / Photo Davor Puklavec/PIXSELL

Razlog zašto je Ministarstvo odbilo ovu drugu, povoljniju ponudu, navodno je u slabijoj kvaliteti programa i predložene prezentacije te slabim dokazima o “kvaliteti mjera poduzetih radi osiguranja visoke kvalitete usluge”



ZAGREB Hrvatska uskoro predsjeda Vijećem Europske unije, ali očito nedovoljan broj državnih i javnih službenika poznaje strane jezike. Da bi se to ispravilo Ministarstvo vanjskih poslova raspisalo je natječaj za obučavanje određenog broja državnih i javnih službenika, što će koštati oko 1,7 milijun kuna.


Od dvije tvrtke koje su pobijedile na natječaju, jedna od njih je u vlasništvu Nine Tuđman Vuković, kćeri Miroslava Tuđmana i unuke prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Tvrtka se zove Projectus grupa, a posao je dobila zajedno s belgijskom školom College of Europe, piše Jutarnji list.


Prema pisanju Jutarnjeg, tvrtka Nine Tuđman Vuković posao je dobila neovisno o tome što je jedna druga, konkurentska zajednica ponuditelja imala povoljniju ponudu. To je zajednica tvrtki  WYG savjetovanje d.o.o i HalPet, koje su ponudile cijenu od 1,1 milijun kuna s PDV-om. Pokušale su osporiti odluku, ali njihova žalba Komisiji za kontrolu postupaka javne nabave odbijena je kao neosnovana.




Kako bi osporili odluku Ministarstva vanjskih poslova, uložili su žalbu Komisiji za kontrolu postupaka javne nabave, međutim žalba je nedavno odbijena kao neosnovana.


Razlog zašto je Ministarstvo odbilo ovu drugu, povoljniju ponudu, navodno je u slabijoj kvaliteti programa i predložene prezentacije te slabim dokazima o “kvaliteti mjera poduzetih radi osiguranja visoke kvalitete usluge”.


Projectus grupa, koja je dobila posao, prošle je godine imala sveukupno šest zaposlenika, a godišnji prihodi iznosili su 1,6 milijuna kuna. Direktorica Dinka Krčelić od početka je vodila projekt te je rekla da će Projectus grupa biti zadužena za jačanje znanja engleskog jezika.


“Obuka, između ostaloga, uključuje razvoj poslovnih vještina, vještine predsjedanja sastancima, kao i jačanje jezičnih znanja. Naša tvrtka, konkretno, u ovom će poslu biti zadužena za jačanje znanja iz engleskog jezika”, rekla je Krčelić za Jutarnji, koja je uz Tuđman Vuković osnivačica društva.