Priprema nove tužbe

Todorić: Umjesto nacionalnih interesa zbog kojih je otet, Agrokorom upravljaju privatni interesi Dalić i Ramljaka

P. N.

"Lex Agrokor potpisao sam pod prijetnjama, ucjenama i zastrašujućim medijskim pritiskom. Pravim, a ne kako ga premijer prozvao hibridnim ratom, smišljenim u kriminalnim radionicama Martine Dalić i Ante Ramljaka. Protiv mene i mojih suradnika vođena je najprljavija kampanja u modernoj hrvatskoj povijesti kojoj je cilj bio oteti i raskomadati privatno vlasništvo i Agrokor predati u ruke unaprijed odabranih strvinara'', piše Todorić



Ivica Todorić oglasio se na svom blogu i na Staru godinu, a njegovu objavu pod naslovom ”Umjesto nacionalnih interesa zbog kojih je otet, Agrokorom upravljaju privatni interesi Martine Dalić i Ante Ramljaka” prenosimo u cijelosti:


“Lex Agrokor potpisao sam pod prijetnjama, ucjenama i zastrašujućim medijskim pritiskom. Pravim, a ne kako ga premijer prozvao hibridnim ratom, smišljenim u kriminalnim radionicama Martine Dalić i Ante Ramljaka. Protiv mene i mojih suradnika vođena je najprljavija kampanja u modernoj hrvatskoj povijesti kojoj je cilj bio oteti i raskomadati privatno vlasništvo i Agrokor predati u ruke unaprijed odabranih strvinara i njihovih međunarodnih i domaćih partnera. Samo dan prije nego sam bio primoran potpisati Lex, Vlada u Agrokor, bez ikakvog razloga, šalje policiju kao konačni oblik pritiska. Danas se zloupotrebljava i grubo manipulira mojom tadašnjom izjavom da sve što sam stvorio predajem u ruke Republike Hrvatske i hrvatskog naroda. Ne bih imao ništa protiv da je Agrokor, kako sam tada rekao, vrijednost hrvatskog naroda i naše Domovine. Ali nije – te su vrijednosti manipulacijama Martine Dalić i Ante Ramljaka, a uz obilatu potporu premijera Plenkovića, predane u ruke američkog Knightheada, u ruke ljudi koji su kriminalnim radnjama rastočili Agrokor i iz Hrvatske već iznijeli stotine milijuna eura. Protiv tih sam ljudi, koji su ogrezli u najveći kriminal u modernoj Hrvatskoj, podnio kaznenu prijavu, a neustavnost Lexa u cijelosti i na primjerima objasnio u Prijedlogu za ocjenu ustavnosti koji sam podnio Ustavnom sudu Republike Hrvatske.


S timom pravnih, računovodstvenih i revizorskih eksperata pripremam i nove tužbe koje ću podnijeti pred domaćim i međunarodnim institucijama kako bih u cijelosti razotkrio sve one koji sudjeluju u nečasnim radnjama, a s neustavno otetim privatnim vrijednostima i stotinama milijuna Agrokorovih kuna pune vlastite džepove”, poručio je Todorić.