Ipak bez pritvora

Tišnjanin koji je prijetio biskupu Košiću pušten i brani se sa slobode

Hina

Biskup Vlado Košić / Snimio Denis LOVROVIĆ / NL arhiva

Biskup Vlado Košić / Snimio Denis LOVROVIĆ / NL arhiva

Slučaj sada ide na Općinsko državno odvjetništvo u Sisku koje će odlučiti hoće li odbaciti kaznenu prijavu protiv Komšića ili podignuti protiv njega optužnicu



ŠIBENIK Županijsko državno odvjetništvo u Sisku nije protiv Ilije Komšića (69) tražilo određivanje istražnoga zatvora zbog prijetnje sisačkom biskupu Vladi Košiću pa je Tišnjanin nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode.


»Odvjetništvo nije tražilo njegovo zadržavanje pa je moj branjenik pušten na slobodu uz mjere opreza zabrane približavanja biskupu i uspostavljanje bilo kakvog kontakta prema njemu« kazao je za ŠibenikIN odvjetnik Domagoj Rupčić kojeg je Komšićeva obitelj angažirala da ga zastupa.


Tišnjanin, koji je u petak uhićen u svom domu i prebačen na kriminalističko istraživanje u Sisak, otišao je nakon ispitivanja u tužiteljstvu u sisačku policijsku postaju po svoje stvari nakon čega će redovnom autobusnom linijom krenuti kući, rekao je odvjetnik.




Njegov slučaj sada ide na Općinsko državno odvjetništvo u Sisku koje će odlučiti hoće li odbaciti kaznenu prijavu protiv Komšića ili podignuti protiv njega optužnicu.


Od odvjetnika Rupčića doznaje se da je Komšić kazneno prijavljen za kazneno djelo klasične prijetnje za što je zakonodavac namijenio kaznu zatvorom u trajanju od maksimalno tri godine.


Podsjetimo, policija je postupala po prijavi sisačkog biskupa koji je 15. lipnja od Komšića dobio prijeteću poruku sadržaja »zaklat ćemo tebe i sve takve idiote uskoro«, uz psovanje biskupove »Crkve i familije«.


Šibenska policija privela je Komšića i predala ga na daljnju obradu kolegama u Sisku.