Kritika društvenih mreža

TKO VJERUJE MARTINI DALIĆ? Njezina knjiga završila u kontejneru i u wc-u kafića

P. N.

snimio Denis Lovrović

snimio Denis Lovrović

Na facebook profilu otvorenom povodom prikazivanja dokumentarnog filma Gazda, koji govori o usponu Ivice Todorića, može naći fotografija knjige Martine Dalić snimljena u WC-u jednog zagrebačkog kafića, a pored njega stoji natpis - veselo štivo za veliku nuždu.



Predstavljanje knjige bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić dočekano je s različitim reakcijama javnih, napose političkih ličnosti u Hrvatskoj. Dok neki, poput primjerice premijera Andreja Plenkovića, smatraju da je knjiga dobro napisana, dotle se drugi, poput Milorada Pupovca, ne libe reći da je Martina Dalić – odlijepila.


Kad su u pitanju društvene mreže, ne može se reći da je knjiga Martine Dalić naišla na odobravanje publike. Naprotiv, javnost nije zaboravila da je zahvaljujući Martini Dalić nekolicina njezinih suradnika koja je pisala Lex Agrokor strpala u džep milijune i milijune, što je plastično dokazano u aferi hotmail. Stoga se ovih dana na najpopularnijoj drušrtvenoj mreži Facebooku mogu naći fotografije koje bolje nego riječi govore što dio javnosti misli o spisateljskom poduhvatu bivše potpredsjednice Vlade.


Na facebook profilu otvorenom povodom prikazivanja dokumentarnog filma Gazda, koji govori o kriminalnom poslovnom usponu Ivice Todorića, može se tako naći i fotografija knjige Martine Dalić snimljena u WC-u jednog zagrebačkog kafića, a pored knjige stoji natpis – veselo štivo za veliku nuždu.




Druga, opet, fotografija prikazuje knjigu Martine Dalić bačenu u kontejner. Sudeći po ovim fotografijama, ukoliko Republika HRvatska bude dodijeljivala titulu za borbu protiv ortačkog kapitalizma, Martina Dalić neće dobiti baš sve glasove zainteresirane publike.