Rasprava o Borg skupini

TKO JE ULAZIO U ZGRADU VLADE? Sinčić: ‘Plenković ne želi otkriti javnosti cijelu istinu oko Agrokora’

Hina

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

»Tko ste Vi gospodine Plenkoviću da ne date javnosti javne podatke? 17. svibnja poslao sam vladi upit da nam se da evidencija ulazaka u zgradu za dva datuma, za tada poznata dva sastanka Borg skupine u zgradi vlade – 6. ožujka i 23. ožujka lani«, rekao je Sinčić u slobodnoj raspravi u Saboru dodavši kako i unatoč roku u kojima su morali odgovoriti kao i požurnicama i telefonskim pozivima, do danas nisu dobili odgovor



ZAGREB Čelnik Živog Zida Ivan Vilibor Sinčić prozvao je u četvrtak premijera Andreja Plenkovića jer im je, temeljem njihovog službenog zahtjeva, odbio dati na uvid evidenciju ulazaka u zgradu Vlade, poručivši kako je to zato što premijer ne želi da hrvatska javnost sazna cijelu istinu oko Agrokora.


»Tko ste Vi gospodine Plenkoviću da ne date javnosti javne podatke? 17. svibnja poslao sam vladi upit da nam se da evidencija ulazaka u zgradu za dva datuma, za tada poznata dva sastanka Borg skupine u zgradi vlade – 6. ožujka i 23. ožujka lani«, rekao je Sinčić u slobodnoj raspravi u Saboru dodavši kako i unatoč roku u kojima su morali odgovoriti kao i požurnicama i telefonskim pozivima, do danas nisu dobili odgovor.


»Gospodina Plenkovića ne zanima ni transparentnost ni interes javnosti i odbijaju dati informacije već pet mjeseci«, ustvrdio je Sinčić.




Kazao je i kako premijer to nije htio dati u svibnju jer bi se otkrilo da nije sudjelovao na dva već na bar sedam sastanaka Borg skupine.