Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 1° 1
Sutra: 1° 1° 1
11. prosinca 2019.
'Pi*ka ti neće narasti'

Šokantno iskustvo transrodne osobe kod liječnice: ''Izlazi, mrš, smradu, otpadu, sram vas bilo'

Foto Provjereno Nova TV
Foto Provjereno Nova TV
Autor:
Objavljeno: 21. studeni 2019. u 14:45 2019-11-21T14:45:34+01:00

Ekipa ''Provjerenog'' večeras donosi neugodno iskustvo transrodne osobe u liječničkoj ordinaciji. Riječi koje mu je izgovorila liječnica je snimio.

''Radi što hoćeš, uzimaj testosteron, dobivaj dlake, promijeni se kako hoćeš, ali p*** ti nikada neće narasti. Kod mene u kirurgiji radi najpoznatiji čovjek na svijetu koji je promijenio spol, a ja sam zgrožena da čovjek to sebi može napraviti, jer od toga nema ništa, nema osjetilnih tjelešaca, nema to smisla.

Radite što hoćete djeco u sobi, što se mene tiče kupite 50 igračaka, ali na tijelo da niste utjecali'', monolog je kojeg je slušala transrodna osoba na rutinskom pregledu ultrazvukom u jednoj zagrebačkoj privatnoj poliklinici.

Na pregled je stigao u pratnji supruge i kada je doktorica počela govoriti nisu ništa shvaćali. Za pregled u privatnoj poliklinici odlučio se misleći da će imati bolju i bržu uslugu, ali nije računao da će naići na liječnicu s predrasudama.

Uopće ih nije ni nastojala prikriti. U jednom trenutku tjerala ih je van iz ordinacije riječima: ''Izlazi, mrš, smradu, otpadu, sram Vas bilo, srami se. Mrš''

On je rođen u manjoj sredini nedaleko Zagreba i to kao djevojčica, no već u ranoj mladosti, osjećao se kao dječak. Dogodi se to u jednoj od otprilike 20 tisuća trudnoća. Navala hormona u fetusu poremeti spol i dijete se rodi kao djevojčica, a zapravo je dječak, odnosno tijelo raste u ženu, a osoba je zapravo muško.

''Od najranijeg djetinjstva neke su razlike bile očite te sam za sebe govorio da sam dječak, a ne djevojčica iako to tad nisam znao objasniti niti mi je itko drugi znao objasniti, niti je bilo potrebe da mi objašnjava.

Jednostavno sam bio sretno dijete, živio sam i bilo je sve ok', rekao je.

Ekipa Provjerenog kontaktirala je i liječnicu, no ona nije htjela pred kameru. U telefonskom razgovoru samo je zanijekala neprimjereno ponašanje, iako su njezine riječi snimljene.

Cijelu priču o ovom slučaju pogledajte večeras u ''Provjerenom'' na Novoj TV.

Provjereno_Transrodna osoba4 (2)

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.