Potpredsjednik Sabora pod teškim optužbama

Službeno se oglasio i MUP: Saznanja o kompromitiranju policijske istrage predali smo Državnom odvjetništvu

P. N.

snimio Sergej Drechsler

snimio Sergej Drechsler

Nadalje, izvješćujemo kako je tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja 2011. godine, nadležna ustrojstvena jedinica policije o svim operativno interesantnim saznanjima kojima je raspolagala, a vezano uz kompromitaciju provedbe posebnih dokaznih radnji, još u lipnju navedene godine izvijestila nadležno državno odvjetništvo."



Ministarstvo unutarnjih poslova oglasilo se službenim priopćenjem o slučaju kompromotiranja policijske istrage o kaznenom djelu prostitucije, za koje tjednik Nacional bez ograda optužuje potpredsjednika Sabora Milijana Brkića.


Iz policije napominju da je slučaj prostitucije o kojem se govori okončan, da je dobio i sudski epilog, a što se tiče “operativno interesantnih saznanja” o “kompromitaciji provedbe posebnih dokaznih radnji”, o njima je još u lipnju 2011. godine policija izvijestila nadležno državno odvjetništvo.


Policijsko priopćenje prenosimo u cijelosti:




“S obzirom na veći broj medijskih upita vezanih uz sadržaj članka objavljen u današnjem broju tjednika izvješćujemo javnost kako se u konkretnom slučaju radi o kaznenom djelu prostitucije, odnosno o predmetu koji je pred nadležnim sudom u Zagrebu pravomoćno okončan.


S obzirom na veći broj medijskih upita vezanih uz sadržaj članka objavljen u današnjem broju tjednika izvješćujemo javnost kako se u konkretnom slučaju radi o kaznenom djelu prostitucije, odnosno o predmetu koji je pred nadležnim sudom u Zagrebu pravomoćno okončan.


Tijekom prethodnog i kaznenog postupka u tom predmetu, pred policijom, ali i pred nadležnim državnim odvjetništvom i nadležnim sudom, provjereni su svi navodi te ispitane sve osobe prema kojima je kriminalističko istraživanje bilo usmjereno. Kao što je i poznato, navedene su osobe za navedeno djelo pravomoćno osuđene te iz toga proizlazi kako u dijelu policijskog postupanja nije došlo do ugrožavanja probitka kriminalističkog istraživanja.


Nadalje, izvješćujemo kako je tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja 2011. godine, nadležna ustrojstvena jedinica policije o svim operativno interesantnim saznanjima kojima je raspolagala, a vezano uz kompromitaciju provedbe posebnih dokaznih radnji, još u lipnju navedene godine izvijestila nadležno državno odvjetništvo.”