Smrt Siniše Palma

Slučaj mrtvog pročelnika: Kirin se ljuti. ‘Da ste pravi novinari istražili bi je li Palm kockar’

Boris Pavelić

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Upitan je li točna spekulacija da je Palm kockao preko interneta, odgovorio je da "ne zna"



ZAGREB “Još računamo manjak u gradskom proračunu. Banka računa”, dobacio je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin danas novinarima, odlazeći na ročište u suđenju koje mu već pet godina traje za prebacivanje milijun eura iz državnog proračuna HDZ-u u sklopu “afere Fimi media”, u vrijeme dok je bio ministar unutarnjih poslova u vladi Ive Sanadera.


Manirom iskusnog političara, Kirin je najprije uspio izbjeći novinare i gotovo neprimijećen “uletjeti” u zgradu Županijskog suda u Zagrebu, ali ih nije uspio zaobići pred dvoranom u kojoj je održano ročište.


U kratkom, prilično nepovezanom razgovoru s troje novinara žalio se da ga mediji posljednjih dana neopravdano napadaju zbog nerazjašnjenog samoubojstva pročelnika Upravnog odjela za financije i gospodarstvo grada Virovitice Siniše Palma, koje je nesretni čovjek počinio 31. svibnja.




“Samo se moje ime ističe u medijima”, požalio se Kirin, ali nije odgovorio na primjedbu da je osobno potpisao priopćenja o Palmovoj smrti, te da je mrtvog čovjeka optužio da je kockar.


“Da ste pravi istraživački novinari, istražili bi to što sam rekao”, kazao je, ali na pitanje da nam kaže gdje da tražimo i otkud mu informacije, nije htio odgovoriti.


“To su informacije koja sam ja dobio”, samo je rekao.


Upitan je li točna spekulacija da je Palm kockao preko interneta, odgovorio je da “ne zna”.


“Sve će se saznati kad istraga bude završena”, kazao je Ivica Kirin.


Siniša Palm pronađen je obješen 3. lipnja pored Drave, dvadesetak kilometara od Virovitice. Nitko ga nije vidio od 31. svibnja, kada je otišao s posla. U priopćenjima koja je gradonačelnik Kirin potpisao na službenim stranicama grada objavljeno je da je Palm, tituliran bez imena kao “odgovorna osoba”, opljačkao gradski proračun za “milijune”, te da je novac potrošio na kocki, ali argumenti nisu izneseni.


Štoviše, mediji su posljednjih dana ukazali na brojne nelogičnosti, nerazjašnjene okolnosti, pa čak i nezakonitosti, koje prate cijeli slučaj.