Migrantska kriza

Škoro: Mi Hrvati znamo što znači biti izbjeglica, ali trebali bi poslati vojsku na granicu

P. N.

Miroslav Škoro, Foto: D. KOVAČEVIĆ

Miroslav Škoro, Foto: D. KOVAČEVIĆ



Predsjednički kandidat Miroslav Škoro u posjetu je Dubrovniku gdje je održao konferenciju za medije na temu migranstke krize.


“U predizbornoj kampanji dosta putujemo po domovini i u posljednjih nekoliko tjedana bilo je puno susreta s građanima. Spominju se različite teme, ali jedna se spominje nešto manje, kao da je zaobilazimo – a upravo na putu ovamo bili smo zaustavljeni od hrvatske policije, bili smo i pregledani zbog situcije vezane za ilegalne migracije.


To je tema o kojoj se uglavnom šuti, ali iz kontakta s lokalnim stanovništvom evidentno je da ljudi u pograničnim područjima žive u strahu, boje se za svoju imovinu, ne izlaze iz kuće, boje se za svoju djecu. Hrvatska policija čini sve što može da bi spriječila daljnju eskalaciju tog problema koji traje već duže vrijeme, a u budućnosti može samo eskalirati još više.




Tako da, uz dužno poštovanje i zahvalu hrvatskoj policiji, moramo upozoriti da je primarni zadatak države da štiti svoj teritorij i građane. Bilo bi dobro razmisliti o tome da i druge službe koje su educirane za zaštitu ustroja države, imovine i građana, budu uključene u ovaj proces dok ne bude prekasno, na način da pomognu policiji. Pritom mislim na oružane snage Republike Hrvatske”, kazao je Miroslav Škoro na konferenciji za medije, prenosi N1.


Pojasnio je kako gleda na ulogu vojske. Smatra da vojska ne bi trebala upotrebljavati silu, već bolje kontrolirati granice.


“Mi Hrvati najbolje znamo što znači biti izbjeglica. Ima onih koji traže politički azil, ali ima i onih, i takva je većina, koji su ekonomski migranti. Problem treba riješiti u žarištu. Postavljanje ograda i zabrane su nešto što me osobno ne veseli”, rekao je Škoro.