Vilim Ribić

Sindikalist izgubio živce, pa priznao da ima plaću kakvu radnici mogu samo sanjati

Portal Novilist.hr

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek



Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić izgubio je živce zbog pitanja novinara o tome kolika mu je plaća. Na kraju je rekao da je sindikat odlučio da ima plaću u visini plaće državnog tajnika.


“Do 44. godine sam imao plaću asistenta, a tada su tijela sindikata odlučila da ta plaća bude u visini plaće državnog tajnika”, rekao je Ribić, prenosi N1, nakon što se prvo svađao s novinarima ne želeći reći koliku plaću ima.


Državni tajnici imaju neto plaću od otprilike 15.000 do 18.000 pa sukladno tome, čini se da i Vilim Ribić ima toliku plaću.




“Dopustite da ne odgovorim na to pitanje. Cijela Hrvatska zna kolika je moja plaća. Pozdravite urednike”, odgovorio je na pitanje novinarke o tome kolika mu je plaća.


“Je li vam plaća veća od premijerove koji ima 21.500 kuna?”, nisu odustajali novinari.


“Zašto sad pitate za plaće?”


“Plaće nisu tajna. To cijela javnost zna. Zašto sad otvarate to pitanje? Pozdravite urednike. Premijer može pričati što god želi”, nastavio je Ribić tajiti svoju plaću.


“Imate li još pitanja? Uvijek je tako. Mediji prvo podržavaju štrajk, onda dođu urednici pa kažu sad ćemo drugačije. Pa pogledajte analize koje se dižu po medijima. Kako su plaće nastavnika prevelike. Hvala što ste nas podržavali dosad”, rekao je Ribić te na još jedno pitanje o tome ima li plaću veću od premijera odgovorio: “Trebam li sada biti drzak ili ne? Bit ću drzak.”


“Sad nastojite stvoriti svađu između članstva i čelnika stranaka. Moji članovi znaju koja je moja plaća. Plaća je određena. Do 44. godine sam imao plaću asistenta, a onda su tijela sindikata odlučila da ona treba biti u visini plaće državnog tajnika”, završio je Ribić.