Ima dovoljno privilegija

Sinčić: Nisam Crnoja, niti ću to ikada biti. Plaćat ću prirez u Zagrebu, a ne u Karlovcu gdje je manji

P. N.

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Istog trena kad iznajmim stan, što će biti u idućih dva tjedna, jer sam upravo u potrazi (ako znate nekog da iznajmljuje dvosoban stan, slobodno mi se javite), prijavit ću se na zagrebačku adresu, kako ne bi plaćao manji prirez, nego što bi trebao



Ivan Sinčić ne želi plaćati manji prirez u Karlovcu, iako bi to mogao da se ugleda na neke od saborskih zastupnika HDZ-a.


Prenosimo Ivanovu izjavu.


“Svi znaju da dolazim iz Karlovca, točnije Jelse, koja je udaljena nekih 60-ak kilometara od Zagreba. Dosta vremena provodim i u Međimurju gdje uzgajam batat. Boravio sam za vrijeme studiranja u studentskom domu u Zagrebu, a sada ću se morati trajno preseliti u Zagreb zbog saborskih obaveza i iznajmiti stan, jer svoj ne posjedujem. Već sam naveo kako sam odbio uzeti povlasticu za plaćanje najma stana i režija u iznosu od 3000 kn, a naravno da ću odbiti i 1000 kn naknade za odvojen život, jer ću tu živjeti sa svojom djevojkom, a i da živim sam, ne bi uzeo tu naknadu, jer ne mogu biti odvojen od samog sebe. Moja plaća iznosi 12.670 kn, nisam htio koristiti nikakve druge privilegije, naknade i povlastice jer smatram i da je ova plaća ogromna privilegija, s obzirom na činjenicu kakva mala primanja imaju stanovnici naše zemlje. Na ovu plaću dobivam još i 1500 kn mjesečno, što nisam mogao odbiti, jer to dobiva svaki saborski zastupnik. Odlučio sam izdvajati svaki mjesec od svoje plaće u dobrotvorne svrhe i predložio sam to i ostalim saborskim zastupnicima koji su mi se na moj prijedlog podrugljivo smijali i nazivali me populistom. Jedino je Petrina rekao da bi izdvojio od plaće u fond za one kojima je to potrebno. Od prve plaće sam izdvojio novac za nabavku cipelica za jedan dječji vrtić, a donirat ću dio svoje plaće svaki mjesec, za cijelo vrijeme trajanja mojeg mandata.




Istog trena kad iznajmim stan, što će biti u idućih dva tjedna, jer sam upravo u potrazi (ako znate nekog da iznajmljuje dvosoban stan, slobodno mi se javite), prijavit ću se na zagrebačku adresu, kako ne bi plaćao manji prirez, nego što bi trebao. Naime, u Zagrebu je prirez 18%, a u Karlovcu 14%. Ja nisam Crnoja, niti ću to ikada biti. Najamninu i režije ću plaćati od svoje saborske plaće, koja je i više nego dovoljna za to, bez dodatnih, nepotrebnih bonusa.


Ja ću uvijek biti transparentan u svezi svog djelovanja i svojim ću primjerom pokazati da politika može biti časno i pošteno zanimanje, samo ako ljudi na izborima odaberu prave ljude, koji će predstavljati njihov interes, a ne interes svog džepa, stranih korporacija i banaka.


Hvala vam svima na podršci ovih dana. Lijepo je vidjeti da nisam sam i da mnogi misle poput mene i žele ovoj zemlji promjene na bolje. Uvijek si postavite pitanje: ”Što bi učinili da vas nije strah? U tom trenutku ćete vjerojatno donjeti ispravnu odluku. Ne mora vas biti strah. Živi Zid je uz vas i ja sam uz vas. Možda će potrajati, ali ako nam date podršku i ako nam se pridužite, Hrvatska će opet biti lijepa zemlja za život, ne samo za odabranu elitu, nego i za sve nas”, objavljeno je Facebook stranici Živog zida.