Skupa zabava

Šeik iz Emirata zabavio se u Dubrovniku: Račun od oko 50 tisuća eura naplaćen uz pomoć policije

P. N.

foto: REUTERS

foto: REUTERS

 Kad se ispostavilo da fina pića, plaćanje pića hostesama i bogat program koji uključuje latinoameričke plesačice u Dubrovniku košta kao svetog Petra kajgana nije jeftin, najpoznatija figura društva iz Emirata, princ Mohammed, shvatio je da nema onoliko gotovine koliko je trebalo platiti. 



Društvo iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koje je 145 metara dugom jahtom Yas doplovilo u Dubrovnik, sučilo se s neugodnostima kad im je u klubu Culture Club Revelin nakon provoda ispostavljen račun koji je iznosio gotovo 50 tisuća eura. U društvu je bio i član vladajuće obitelji Emiratam Mohammed, sin šeika i princa Dubaija Hamdana bin Zayeda Al Nahyana. Nakon što su se proveli uz poslovični Dom Perignon i nekoliko vrsta francuskih vina, konobar im je donio račun koji je iznosio točno – 368.120 kuna.


Iako se njihovo bogatstvo mjeri u milijardama dolara, Mohammed i njegovi prijatelji odbili su platiti račun pa su morali uredovati zaštitari i policija. Kad se ispostavilo da fina pića, plaćanje pića hostesama i bogat program koji uključuje latinoameričke plesačice u Dubrovniku košta kao svetog Petra kajgana nije jeftin, najpoznatija figura društva iz Emirata, princ Mohammed, shvatio je da nema onoliko gotovine koliko je trebalo platiti. Međutim, kad je stvar došla pred zid, priskočili su mu u pomoć prijatelji pa je račun na koncu ipak plaćen.


Policija nije željela otkriti identitet društva zbog kojeg je intervenirala, ali Dubrovnik je mali grad i u njemu sve se zna. Glasnogovornica PU dubrovačke Andrijana Biskup rekla je tek da su “policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik u ranim jutarnjim satima u nedjelju 9. lipnja u jednom noćnom klubu u Dubrovniku zatekli državljanina Saudijske Arabije i državljanku Velike Britanije koji kod sebe nisu imali osobne isprave zbog čega su dobrovoljno došli u prostorije policije radi utvrđivanja identiteta, nakon čega su pušteni kući”. Iz policije su “spomenuti nisu počinili kazneno djelo niti prekršaj”.