JLT Specialty

SKUP SPORT Premierligaši na ozlijeđene igrače potrošili 150 milijuna eura. Najviše je potrošio Manchester United

Hina

foto: Reuters

foto: Reuters

Na ozlijeđene igrače najviše je potrošio Manchester United - 17,8 milijuna eura, premda je imao dvostruko manje ozljeda od West Ham Uniteda. 'Čekičari' su imali 41 ozljedu, a 'Crveni vragovi' 20 ozljeda, no plaće u Unitedu su daleko veće nego u bivšem klubu Slavena Bilića.



LONDON – Engleski nogometni premierligaši ove sezone potrošili su čak 150 milijuna eura na plaće ozlijeđenih igrača, a tome prednjači Manchester United koji je na igrače ‘izvan stroja’ potrošio 17.8 milijuna eura.


Studija konzultantske i osiguravajuće kompanije JLT Specialty je pokazala kako će engleski klubovi ove sezone na ozlijeđene igrače potrošiti više od 200 milijuna eura, koliko je potrošeno u prošloj sezoni.


“Do sada su zabilježene 164 ozlijede, a najgore je bilo u prosincu kada smo u prosjeku ima 19 ozljeda po tjednu. Nažalost, ove brojke rastu,” kazao je Duncan Fraser, voditelj sportskog odjela u JLT Specialty.




U istraživanje su uključene tjedne plaće svih igrača koji određenog tjedna zbog ozljeda nisu bili na raspolaganju svojim klubovima.


Na ozlijeđene igrače najviše je potrošio Manchester United – 17,8 milijuna eura, premda je imao dvostruko manje ozljeda od West Ham Uniteda. ‘Čekičari’ su imali 41 ozljedu, a ‘Crveni vragovi’ 20 ozljeda, no plaće u Unitedu su daleko veće nego u bivšem klubu Slavena Bilića. United u prosjeku na svaku ozljedu troši 870.000 eura, a Bournemouthu najmanje, 150.000 eura.


Ozljede koljena bile su najskuplje za klubove, klubovi su na njih potrošili oko 40 milijuna eura, dok su najčešće bile ozljede mišića (91).


Lider engleskog prvenstva Manchester City do sada je imao samo 16 ozljeda s ukupnim izostankom od 442 dana, samo je Southampton imao manje ozljeda i izostanaka.


U ovim trenutku Watford ima 11 igrača izvan stroja, Crystal Palace deset, a Burnley osam. Tottenham nema niti jednog igrača na ‘injury list’.