Tiskovna konferencija

SDP o incidentu: ‘HDZ, Vlada i Plenković su uhvaćeni u laži’

Hina

Foto Patrik Macek/PIXSELL

Foto Patrik Macek/PIXSELL

Arsen Bauk je podsjetio kako je riječ o stranci koja je prije tri godine je htjela ozakoniti »registar izdajnika Hrvatske«, što je najavljivao kratkotrajni ministar branitelja Mijo Crnoja, a »sada cmizdri da se nad njima vrši verbalno nasilje jer je jedan zastupnik rekao da premijer radi u interesu Srbije«



ZAGREB Predstavnici Kluba zastupnika SDP-a u četvrtak su na konferenciji za novinare komentirali incident između premijera Andreja Plenkovića i Mostova zastupnika Nikole Grmoje ustvrdivši kako su HDZ, Vlada i Plenković uhvaćeni u laži.


»HDZ, Vlada i premijer Plenković uhvaćeni su u laži. Da nije bilo vrijednih snimatelja i izvjestitelja HTV-a koji su snimili cijeli događaj, oni bi pokušali tu svoju laž učiniti istinom jer je svima jasno da ono što govore nije istina«, rekao je Goran Maras.


Plenković nije reagirao na optužbu o veleizdaji nego na spominjanje »anemije«


Iz snimke je jasno da Plenković nije reagirao na optužbu o veleizdaji nego na Grmojino spominjanje »anemije« i da se htio na silu probiti do Grmoje da se međusobno obračunaju, kaže Maras.




Zašto se HDZ ne ogradi od takvog ponašanja, da imaju imalo odgovornosti danas bi se ispričali građanima Hrvatske, poručio je Maras i pozvao javnost da se zapita što HDZ-ovci rade poskrivećki.


»Zamislite što rade oko stvari koje nisu snimljene, kada lažu o snimki na kojoj se jasno vidi što se dogodilo. Što se tek dogodilo oko aviona, Agrokora i sms-afere, jer to nije snimljeno«, istaknuo je Maras.


Ovo je prvi put da premijer jedne vlade pokušava fizički nasrnuti na saborskog zastupnika, ocijenila je zastupnica Sabina Glasovac, naglasivši da se Plenković često u Saboru potcjenjivački i na ružan način obraća zastupnicima koji ne dijele njegovo mišljenje.


»Plenković je do sada ostavljao dojam europejski uglađenog političara, međutim, jučer je pokazao da to što izgledate europejski ne znači da se ne ponašate balkanski, kada na argumente agresije i mržnje odgovarate argumentima fizičke agresije«, poručila je Glasovac.


Ocijenila je da Most i HDZ, koji su bili u interesnom braku, sada nakon što su taj brak razvrgnuli jedni po drugima siju mržnju. »Molila bih Most i HDZ da svoje ljubavne razmirice i mržnju koja je zamijenila interese i ljubav rješavaju u boksačkom ringu, a ne u Saboru«, kaže Glasovac.


HDZ je htio ozakoniti »registar izdajnika«, a sada cmizdri zbog verbalnog nasilja


Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk ustvrdio je da HDZ konstantno popravlja medijsku štetu koju sam sebi napravi i prebacuje optužbe za govor mržnje na druge.


Podsjetio je kako je riječ o stranci koja je prije tri godine je htjela ozakoniti »registar izdajnika Hrvatske«, što je najavljivao kratkotrajni ministar branitelja Mijo Crnoja, a »sada cmizdri da se nad njima vrši verbalno nasilje jer je jedan zastupnik rekao da premijer radi u interesu Srbije«.


HDZ je godinama sve druge optuživao za izdaju nacionalnih interesa, a sada su odjednom shvatili da to može biti dosta opasno, primijetio je Bauk, koji bi volio da mu se HDZ referira na taj »registar izdajnika«.


Ustvrdio je i da smo u Saboru nakon poslovničkog i nasilja političke trgovine, sada došli i do fizičkog nasilja, pa ga zanima što je sljedeće.