Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
21. ožujka 2019.
Odluka Vladinog Savjeta za nacionalne manjine

Romskoj manjini za kulturnu autonomiju 470 tisuća kuna

Vlada je izdvojila sredstva i za izdavanje gramatike romskog  jezika / Foto Arhiv NL
Vlada je izdvojila sredstva i za izdavanje gramatike romskog jezika / Foto Arhiv NL
Autor:
Objavljeno: 15. lipanj 2012. u 16:03 2012-06-15T16:03:14+02:00

Za izgradnju dvaju kulturnih domova u Dardi i Kutini ići će po 150 tisuća kuna, a za osnivanje Katedre romologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 77 tisuća kuna

ZAGREB Vladin Savjet za nacionalne manjine donio je danas odluku o rasporedu 470 tisuća kuna za kulturnu autonomiju romske nacionalne manjine u Hrvatskoj, priopćeno je iz Vlade RH. Za izgradnju Kulturnog doma u romskom naselju Stjepana Radića u Kutini predviđen je iznos od 150 tisuća kuna, a jednak je iznos dodijeljen i za dovršetak izgradnje Kulturnog doma u Dardi. 

Za osnivanje Katedre romologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu dodijeljeno je 77 tisuća kuna, za izdavanje gramatike romskog  jezika 45 tisuća kuna, a za Međunarodni dan sjećanja na žrtve romskog naroda u Drugom svjetskom ratu 48 tisuća kuna. 

Savjet je donio i Odluku o pokroviteljstvu manifestacije “Lipovljanski susreti 2012. godine“, koja će se održati u kolovozu u Lipovljanima.Također, na sjednici su razmotrene zamolbe nevladinih udruga i ustanova nacionalnih manjina za prenamjenu sredstava iz odobrenih programa, a pokrenuta je i inicijativa o promjeni Zakona o udrugama u dijelu koji se odnosi na osnivanje nevladinih udruga nacionalnih manjina.

Vladin Savjet za nacionalne manjine za rujan je najavio sjednicu na temu zastupljenosti nacionalnih manjina u programima javnih radio postaja i javne televizije na državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka