Ujedinjena Hrvatska

Roditelji male Mile ganuti: ‘Ovo što se događa vraća vjeru u ljude. Mala zemlja se pokazala tako velikom’

P. N.



Prema noćas ažuriranim podacima, za liječenje djevojčice Mile Rončević dosad je skupljeno ukupno 1.515.787,85 dolara. No iznos je svakako daleko viši, jer su akcije skupljanja pomoći ovaj vikend nastavljene diljem Hrvatske, dok u gore navedenu cifru nije dodan iznos koji je tijekom vikenda uplaćen na bankovne račune.


Tijek kretanja donacija možete pratiti OVDJE.


– Presretni smo i ganuti, jednostavno ne znam što bih rekla. Ovo što se Mili, ovo što se u Hrvatskoj dogodilo radi Mile, radi jedne djevojčice, vratilo mi je vjeru u ljude, u ljubav, u život, u sve. Ova jedna mala mala zemlja se pokazala tako velikom, prenosi RTL riječi Sanje Matijević, Miline majke. 




U tijeku je izrada zdravstvenih američkih viza, koje bi trebale ići po hitnom postupku. Gotove bi trebale biti sutra, dok su za utorak već rezervirane avionske karte. 


– Kad sam čuo tu cifru od 2,8 milijuna dolara na koju oni nude do 20 posto popusta ako nas ne prati nikakvo osiguranje, ja sam doslovno pao nesvijest. Pitali su me da li trebam prevoditelja, ja nisam mogao izustiti ništa. Ja sam doista htio odustati od svega, ali nakon nagovora rekao sam idemo probati. Hrvatska se ujedinila, ne postoji sjever ni jug, Armada, Torcida, Boysi, postoji samo jedna ekipa koja zajednički prikuplja novce, institucije su se uključile, dijaspora. To su iznosi koji su abnormalni, koji se prikupljaju takvom brzinom da mi se vratila vjera u ljude, rekao je Milin otac.