Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. studenoga 2019.
Spor oko mirovinske reforme

Ressler: Kampanja Ministarstva rada usmjerena je na činjenice, a ne protiv sindikalne inicijative

Foto Darko JELINEK
Foto Darko JELINEK
Autor:
Objavljeno: 5. svibanj 2019. u 17:16 2019-05-05T17:16:40+02:00

»Financira se kampanja kojom se želi osvijestiti i informirati građane o svemu onome što je napravljeno, odnosno želi se informirati o činjenicama. Sve što radimo, neovisno o tome radi li se o mirovinskoj reformi ili o našoj europskoj kampanji, utemeljeno je na činjenicama i konkretnim podacima«, rekao je Ressler

BJELOVAR Nositelj HDZ-ove liste za europarlamentarne izbore Karlo Ressler poručio je u nedjelju kako medijska kampanja Ministarstva rad i mirovinskog sustava nije usmjerena protiv sindikalne inicijative prikupljanja potpisa za referendum »67 je previše» već se njome želi osvijestiti i informirati građane o svemu što je napravljeno.

»Financira se kampanja kojom se želi osvijestiti i informirati građane o svemu onome što je napravljeno, odnosno želi se informirati o činjenicama. Sve što radimo, neovisno o tome radi li se o mirovinskoj reformi ili o našoj europskoj kampanji, utemeljeno je na činjenicama i konkretnim podacima«, rekao je Ressler u Bjelovaru upitan je li korektno državnim novcem financirati kampanju usmjerenu protiv sindikalne inicijative za smanjenjem starosne dobi za odlazak u mirovinu sa 67 na 65 godina.

HDZ, kazao je, drži da je mirovinska reforma pojedinačno pitanje svake države koja je članica Europske unije.

Nije htio nagađati o tome hoće li sindikati prikupiti dovoljan broj potpisa za referendum.

»Prikupljanje potpisa je u tijeku, vjerujem da će to sigurno biti jedna od tema ovog vremena koje se preklapa s našom kampanjom. Ono što ćemo mi kao kandidati nastaviti raditi u sljedećim razdoblju, neovisno o tome kako bude išlo prikupljanje potpisa, je da ćemo u svakom dijelu Hrvatske, u svakoj hrvatskoj županiji predstavljati europski program HDZ-a i sve ono pozitivno što radimo«, poručio je Ressler.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija