Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 4
Sutra: 7° 7° 4
20. siječnja 2020.

Reformisti predstavili svoju listu za europske izbore: 'Već 14 posto Hrvata iselilo i radi u EU'

Kandidati Reformista
Kandidati Reformista
Autor:
Objavljeno: 3. svibanj 2019. u 13:04 2019-05-03T13:04:44+02:00

Listu nosi Radimir Čačić, a kandidati su Andro Vlahušić, Darinko Dumbović, Natalija Martinčević, Alenka Košiša Čičin-Šain, Anita Velić Fabijanić, Zemir Delić, Ervin Vičević i Tomislav Paljak

ZAGREB Danas je u Zagrebu predstavljena kandidacijska lista Narodne stranke – REFORMISTI za predstojeće izbore za Europski parlament.

Uz predsjednika stranke i nositelja liste Reformista Radimira Čačića, predstavljanju su nazočili i kandidati Andro Vlahušić, Darinko Dumbović, Natalija Martinčević, Alenka Košiša Čičin-Šain, Anita Velić Fabijanić, Zemir Delić, Ervin Vičević i Tomislav Paljak.

Predsjednik Stranke i nositelj liste Radimir Čačić je istaknuo kako 14 posto radno sposobnog stanovništva Hrvatske radi u zemljama Europske unije, odnosno izvan Hrvatske, što je brojka od čak 348 tisuća ljudi. Dodao je kako je trošak za obrazovanje tih ljudi na godišnjoj razini bio 300 milijuna eura i naglasio da su nužne kompenzacijske mjere kako bi zadržali barem demografsku supstancu i opstali kao zemlja i kao narod.

Andro Vlahušić je istaknuo kako Hrvatska iz niza razloga ima šansu biti lider i koordinator procesa širenja Europske unije na prostor Jugoistočne Europe, naravno pod jasno određenim kriterijima koje je i sama morala zadovoljiti prilikom ulaska u Europsku uniju.

Reformisti su ovom prilikom naglasili kako je važno da Hrvatska u Europskom parlamentu ima jake i snažne predstavnike, ljude koji su se svojim radom dokazali i koji iza sebe imaju mjerljive rezultate te pozvali građane da na izborima 26. svibnja na podrže listu Reformista pod brojem 19.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.