Alan Ford u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Radno mjesto: Administrativna tajnica tajnice Županije

Mario Matana

Posla očigledno ima, jer pored tajnice Županije, na četvrtom katu prostorije imaju i "administrativna tajnica tajnice Županije", kako glasi puni opis radnog mjesta, te "pomoćnica tajnice Županije"...



SPLIT Da je golemi i skupi državni birokratski aparat nepodnošljiv teret za jedne, a životna prilika za druge, nije ništa novo u RH.


Pa tako ne čude primjeri iz splitske svakodnevice gdje imamo dvije profesionalne (hoće reći na plaći) tajnice u jednom gradskom kotaru, ali i tajnicu tajnice?!


Upravo ovaj potonji primjer, koji više podsjeća na neku uobičajeno tragikomičnu epizodu legendarnog stripa “Alan Ford”, zabilježen je u zgradi županije.




No, posla očigledno ima, jer pored tajnice Županije, na četvrtom katu prostorije imaju i “administrativna tajnica tajnice Županije”, kako glasi puni opis radnog mjesta, te “pomoćnica tajnice Županije”…


– Dopuštam mogućnost da je opis posla pomalo “nezgrapan”, ali činjenica je da je tajnica Županije u rangu pročelnika, a svi pročelnici imaju svoje tajnice. Obujam posla tajnice Županije uključuje pripremu županijskih sjednica, pripremu svih materijala te još obveza zbog kojih je također neophodno radno mjesto administrativne tajnice (koja se bavi daktilo-poslovima te svim drugim tajničkim poslovima), ali i pomoćnika tajnice Županije. Uostalom, ako tajnik Sabora može imati tajnicu, nema razloga da isto ne bude i u Županiji. – reagirao je promptno  na naš tekst Davor Pavić, glasnogovornik Splitsko-dalmatinske županije.