'Ona je dezorijentirana'

Puhovski o predsjednici: ‘To je bilo neukusno, bacala se nekoj američkoj generaluši oko vrata’

Portal Novilist.hr

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević



Politički analitičar i sveučilišni profesor Žarko Puhovski bio je gost Dnevnika televizije N1. Prokomentirao je ponašanje predsjednice Kolinde-Grabar Kitarović, a dotaknuo se i izjava Miroslava Škore.


Na pitanje o objavi kandidature aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović te njenom govoru u Kninu, Puhovski je rekao kako se njemu to sve čini doista žalosnim.


– Meni se čini doista žalosnim. Ona je dezorijentirana, ona se ponaša kao da ne zna što govori. Ona je govorila o hvatanju oružja, što je neukusno, ali opasno. Ona je vrhovna zapovjednica, ističe Puhovski.




Dodao je: ‘Za razliku od ranijih neukusnih ponašanja, ovo bi joj moglo loše odjeknuti u njenom biračkom tijelu. Bacala se nekoj američkoj generaluši oko vrata’.


Za objavu kandidature u Hrvatskom tjedniku kazao je kako je primila urednika novina koji je rekao da je bestidnica te je maltene ekskomunicirao papu.


Upitan da prokomentira izjavu Miroslava Škore o tome kako predsjedničku rezidenciju treba ukinuti te kako se radi o reliktu socijalizma, Puhovski je kazao kako je to jedna vrsta demagogije.


– To je jedna vrsta Vegete. Pogrešno je reći da je to relikt socijalizma. I britanski premijer ima svoju ljetnu rezidenciju. Ovo je naravno mala demagogija i populizam. Međutim, to se ne može izbjeći u kampanji, mišljenja je Puhovski.


Komentirao je i zabranu HDZ-ovih gradonačelnika Miroslavu Škori da organizira koncerte.


– Meni se čini da tu treba podržati gospodina Škoru. On je pjevač i on treba pjevati. On će sigurno imati manje političke promidžbe nekog recimo Thompson kojem svi plaćaju. To je politički bezobrazluk što se Škori ne da da pjeva, rekao je Puhovski za N1.