Najavio previše

Prijetio praznom puškom: Prođe rujan, Bandić nas ne iznenadi

Zlatko Crnčec

snimio Darko Jelinek

snimio Darko Jelinek

"Nešto više ću reći koncem devetog mjeseca, kada ništa više neće biti kao što je bilo. Sad sam vam otkrio dio onog što će biti, rekao je tada Bandić spominući i duboko zakopanu knjigu." 



Iako je jos 5. kolovoza u Kninu na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti najavio velika iznenađenja, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije ispunio svoje obećanje da će do kraja rujna izaći u javnost s nečim što će potpuno promijeniti domaću političku scenu.


– Ne bih to komentirao. Nikoga ne komentiram. A nešto ću reći, nešto ću reći krajem devetog mjeseca. Nakon toga ništa neće biti isto. Hrvatskoj je potreban novi Tuđman, čovjek koji će lupiti šakom o stol i koji će ujediniti ljude na tragu rada, znanja, demografsko obnove i solidarnosti, rekao je tada Bandić odgovarajući na novinarsko pitanje hoće li se kandidirati za predsjednika Republike. U sličnom je tonu govorio i na konferenciji za novinare 18 rujna kada je prosvjedovao zbog toga jer mu Ministarstvo graditeljstva otrežava izglasavanje promjena GUP-a.


A to je sve nastalo u onoj famoznoj Vladi gospodina čiji su tadasnji službenici pisali protuzakonita rješenja o mom porezu na kampanju od 18,5 milijuna kuna. To je sve na stalo u to vrijeme. Morate to znati. A o tome ću nešto više reći koncem devetog mjeseca, kada ništa više neće biti kao što je bilo. Sad sam vam otkrio dio onog što će biti, rekao je tada Bandić spominući i duboko zakopanu knjigu. Međutim, rujan je prošao, a Bandić nije izašao s bilo čim što bi zatreslo političku scenu.