Obraćanje Andreja Plenkovića

Premijer u neugodnoj situaciji: Odvjetnik Šavorić je došao na poziv Vlade i u dobroj vjeri

Hina

snimio Denis Lovrović

snimio Denis Lovrović

"Nije bilo riječi o pisanju zakona (lex Agrokor). Mislim da je gospodin Šavorić došao u dobroj volji da pomogne u procesu. Ja ga osobno nisam zvao, pozvan je iz Vlade", izjavio je Plenković.



ZAGREB – Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković rekao je novinarima nakon sjednice Središnjeg odbora HDZ-a kako je odvjetnik Boris Šavorić pozvan iz Vlade 2017. te da je došao u dobroj volji da pomogne, a on ga osobno nije zvao.


Premijer je upitan može li potvrditi tvrdnje čelnika Mosta Bože Petrova po kojima je odvjetnik Boris Šavorić došao u Vladu kao osoba od Plenkovićeva povjerenja.


Petrov je za “Večernji list” izjavio da je odvjetnika Šavorića, koji je sudjelovao u neformalnoj skupni za izradu lex Agrokora, a zatim neko vrijeme radio za izvanrednog povjerenika u posrnulom koncernu, u Vladu doveo premijer Andrej Plenković.




Ključno je pitanje tko to tvrdi. Božo Petrov očito kreativno govori, rekao je Plenković u izjavi novinarima koje je ponovno najviše zanimao angažman odvjetnika Borisa Šavorića u Vladi 2017. godine.


Plenković je ponovio i da je to bio trenutak kada je najveća kriza bila na pomolu te su uz ekonomske i financijske stručnjake angažirani i pravnici.


“Nije bilo riječi o pisanju zakona (lex Agrokor). Mislim da je gospodin Šavorić došao u dobroj volji da pomogne u procesu. Ja ga osobno nisam zvao, pozvan je iz Vlade”, izjavio je Plenković.


Na Središnjem odboru stranke jednoglasno je prihvaćen nacrt prijedloga novoga statuta stranke uoči njezina izvještajnog sabora u subotu.


Plenković je rekao kako na tom velikom stranačkom skupu, na kojemu će se okupiti oko 2000 izaslanika, ne očekuje neke disonantne tonove jer HDZ iza sebe ima dvije godine pobjeda i uspjeha parlamentarnih i lokalnih izbora.


Komentirao je i postupak SDP-ovih zastupnika Siniše Hajdaša Dončića i Peđe Grbina koji su ga, zbog afere Hotmail, prijavili Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.


“To je njihovo pravo i dio političke utakmice koju gledamo zadnje vrijeme”, rekao je Plenković te istaknuo je da je pitanje pokretanja postupka sada stvar Povjerenstva.


Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković imenovao je Sunčanu Glavak svojom posebnom savjetnicom za medije.