Grabar-Kitarović u SAD-u

Predsjednica pozvala Google da proširi poslovanje u Hrvatskoj, sastala se i židovskim organizacijama

Hina

Foto: predsjednica.hr

Foto: predsjednica.hr



 Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pozvala je u utorak Google da proširi svoje aktivnosti u Hrvatskoj, na sastanku s potpredsjednikom te kompanije Karanom Bhatijem.


“Potpredsjednika Googlea Karana Bhatija predsjednica je upoznala s Inicijativom triju mora, kazavši kako ona doprinosi europskoj koheziji, konkurentnosti i povezanosti te stvaranju jačih veza u područjima energetike, prometa i digitalizacije.


Naglasila je kako Hrvatska ima brojne talentirane pojedince i perspektivne tvrtke u IT sektoru te kako je digitalizacija Hrvatske jedan od naših prioriteta, a uputila je i poziv Googleu za proširenjem svojih aktivnosti u Hrvatskoj”, kaže se u priopćenju iz Ureda predsjednice.




U njemu se kaže da je Grabar Kitarović održala sastanak i s predstavnicima židovskih organizacija, gdje su potvrđeni prijateljski i partnerski odnosi Hrvatske i Izraela te dobra parlamentarna suradnja, suradnja sveučilišta te suradnja sa židovskom zajednicom u Hrvatskoj.


“Predsjednica je izrazila zahvalu na izraelskoj podršci članstvu Hrvatske u Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj, a sugovornici su naglasili važnost uspostave izravnog leta tijekom cijele godine te izrazili zadovoljstvo porastom broja turista u obje države”, ističe se u priopćenju.


Predsjednica je sastanke održala na marginama 74. zasjedanja Opće skupštine UN-a.