Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
21. ožujka 2019.
Reakcije pljušte

Predsjednica o skandaloznom Vučiću: Barjak se u Kninu vijori, a njega bi trebalo ignorirati

Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL
Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 10. rujan 2018. u 15:13 2018-09-10T15:13:54+02:00

Hrvatska zastava vijorila se u Kninu i prije Vučićeva govora i vijorit će se ubuduće", rekla je Kolinda Grabar-Kitarović

ZAGREB Pljušte reakcije nakon skandaloznog kosovskog govora srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića. U polemiku se uključila i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

- Hrvatska zastava vijorila se u Kninu i prije Vučićeva govora i vijorit će se ubuduće, rekla je za Dnevnik.hr.

Ne želi, kaže, dopustiti da Vučić definira političku agendu u Hrvatskoj, a smatra da bi ga trebalo ignorirati.

HSLS traži sastanak vladajuće koalicije u povodu istupa predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića o tome da je Slobodan Milošević srpski velikan koji je imao dobre namjere te da Knin nikada nije bio hrvatski grad. Darinko Kosor želi na tom sastanku čuti jasne stavove i Vlade, ali i koalicijskog partnera SDSS-a.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić na Kosovu je podsjetio na govor Slobodana Miloševića na Gazimestanu uoči rata devedesetih godina. O Miloševiću je rekao da je to bio "najveći lider u povijesti Srbije". Poručio je da je Srbija imala iluziju da je velika i moćna te da je Slobodan Milošević bio "veliki lider, ali mu želje nisu bile realne", zbog čega su Srbi platili veliku cijenu, ali nisu postali veći.

"Srbi su ginuli za Knin, za Sarajevo i za Prištinu. U Kninu se danas vijori šahovnica koje tamo nikada nije bilo. Slično je sa Sarajevom i Prištinom", poručio je Vučić.

Još nema službene reakcije iz hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova, a bivša premijerka Jadranka Kosor poziva na povlačenje hrvatskog veleposlanika u Beogradu. Ministar branitelja Tomo Medved smatra da se Vučiću u Hrvatskoj pridaje previše pažnje, piše Dnevnik.hr.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka