Pod lupom povezanost s Jollyjem

Povjerenstvo otvara predmete o Gabrijeli Žalac i o Zdravku Mariću

P. N.

Nataša Novaković / Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Nataša Novaković / Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Otvorit će se predmet protiv dužnosnice Gabrijele Žalac, razmotrit će se postoji li povezanost između osobnog odnosa dužnosnice Žalac i poduzetnika Josipa Stojanovića Jollyja u odnosu na dodjelu kredita HBOR-a trgovačkom društvu u vlasništvu navedenog poduzetnika i u odnosu na nabavu gradskih autobusa Grada Splita, a i u odnosu na davanje na korištenje automobila marke mercedes članovima uže obitelji dužnosnice



Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u ponedjeljak je odlučilo da će otvoriti predmete o ministrici Gabrijeli Žalac i ministru Zdravku Mariću, javlja televizija N1.


Otvorit će se predmet protiv dužnosnice Gabrijele Žalac, razmotrit će se postoji li povezanost između osobnog odnosa dužnosnice Žalac i poduzetnika Josipa Stojanovića Jollyja u odnosu na dodjelu kredita HBOR-a trgovačkom društvu u vlasništvu navedenog poduzetnika i u odnosu na nabavu gradskih autobusa Grada Splita, a i u odnosu na davanje na korištenje automobila marke mercedes članovima uže obitelji dužnosnice, javlja N1.


U predmetu ćemo utvrđivati je li došlo do eventualnog međusobnog pogodovanja, rekla je Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva.




Istaknula je da je prerano govoriti koji će dokumenti trebati Povjerenstvu u slučaju ministrice, ali da će biti dosta dokumentacije.


Što se tiče ministra financija, Zdravka Marića, Povjerenstvo će i u njegovu slučaju otvoriti predmet.


 Utvrđivat će se eventualna povezanost između osobnih odnosa dužnosnika Marića i poduzetnika Jollyja u odnosu na dodjelu kredita HBOR-a trgovačkom društvu u vlasništvu poduzetnika, kao i u odnosu na putovanje dužnosnika u Rusiju, gdje će se utvrđivati tko je platio troškove ulaznice za utakmicu, rekla je Novaković.