Peticija

“Poštovani Davore, ovako više ne ide…”: Pročitajte pismo kojim SDP-ovci od Bernardića traže da odstupi

Tihana Tomičić



RIJEKA – Portal Index prvi je došao u posjed pisma peticije kojom se ovih dana planira od šefa SDP-a Davora Bernardića zatražiti da odstupi.


Tko će sve biti potpisnici pisma, tek će se vidjeti, ali svakako će šefu stranke biti uručeno ovog tjedna.


Bernardić je ovih dana jasno rekao da mu nije ni na kraj pameti abdicirati, pa se spekulira da bi potpisnici mogli biti i isključeni, ako Glavni odbor opet podrzi šefa stranke.




Pismo prenosimo u cijelosti:


”Poštovani Davore,


kada si prije nešto manje od dvije godine započeo svoju kampanju za Predsjednika SDP-a, najavio si da će u središtu tvojega rada biti nadilaženje podjela koje postoje u stranci, da se više neće događati izbacivanja niti raspuštanja, da ćeš spajati i jačati SDP.


Na žalost, sve što se danas događa u SDP-u suprotnost je onome što si najavljivao.


Na unutarstranačkim izborima sudjeluje manje članova nego ikada do sada.


U čitavom nizu organizacija uopće nema članova koji bi imali pravo glasa.


Članovi iz stranke odlaze ili se pasiviziraju, organizacije se raspuštaju, podjele su sve veće, a rejting stranke kontinuirano pada i najniži je od 2015. godine.


Odgovornost za ovakvo stanje nije samo tvoja, ali zbog činjenice da si Predsjednik ona je najveća.


Kada si od Predsjedništva i Glavnog odbora SDP-a u rujnu 2017. zatražio i dobio potporu za nastavak svojega rada, ponovo si obećao pozitivne promjene i kvalitativni pomak u radu stranke, no, ništa se od toga nije dogodilo.Poštovani Davore, sigurni smo da i sam vidiš da ovako dalje više ne ide.

Zbog toga, a smatrajući da bi svaki drugi potez bio alibi za nečinjenje i daljnje potonuće SDP-a, što nitko od nas ne može niti želi mirno gledati, mi potpisnici ovoga pisma moramo te zamoliti da zbog sebe i budućnosti SDP-a podneseš ostavku na dužnost Predsjednika stranke.”