Gdje je Allsa?

Policija tvrdi da ne zna ništa o slučaju petogodišnje Sirijke: ‘Nitko nam nije ništa prijavio’

P. N.

Netočni su navodi o postupanju u navedenoj trgovini budući da policijski službenici nikada na navedenoj lokaciji nisu postupali, što potvrđuje i osoblje trgovine. U navedenoj trgovini prema izjavama zaposlenika nisu viđene osobe koje se spominju u javno iznijetim objavama, kažu u policiji



U MUP-u tvrde da nemaju pojma o slučaju nestanka djevojčice Allse, petogodišnjakinje iz Sirije. O njenom smo slučaju opširno izvijestili jutros, a otac tvrdi kako se sve dogodilo prije 12 dana kad je preko Bihaća s kćeri i skupinom migranata ušao u Hrvatsku. Nakon dvodnevnog pješačenja su stali u trgovini kod Plitvičkih jezera kupiti hranu, nakon čega je njega uhitila hrvatska policija, te ga razdvojila od djevojčice.


On je za par dana vraćen u BiH, dok o djevojčici koja je ostala s jednon iračkom obitelji od tada ne zna ništa. Razgovor s ocem i druge detalje slučaja opširnije pročitajte OVDJE.


Priopćenje PU ličko – senjske prenosimo u cijelosti.




– Nakon javne objave podataka i medijskih upita policijski službenici pristupili su provjeri iznijetih navoda, te u dosadašnjem postupanju utvrdili kako su iznijete koordinate o mjestu na kojem se navodno događaj dogodio lažne, odnosno ne potvrđuju navod o tome da je do postupanja došlo u selu Smoljanac.


Naime, navedene koordinate označavaju područje grada Gospića udaljenog oko 70 km od sela.


Nadalje, netočni su navodi o postupanju u navedenoj trgovini budući da policijski službenici nikada na navedenoj lokaciji nisu postupali, što potvrđuje i osoblje trgovine. U navedenoj trgovini prema izjavama zaposlenika nisu viđene osobe koje se spominju u javno iznijetim objavama. U ovom je trenutku u tijeku i daljnja provjera drugih navoda.


Također izvješćujemo da nemamo službenu prijavu nestanka djeteta niti točne identifikacijske podatke, a što u ovom trenutku otežava kvalitetno traganje. Međutim, svejedno smo internim obavijestima sustava MUP-a navedene informacije o navodnom nestanku djeteta s podacima koji su nam trenutno dostupni, proslijedili svim relevantnim ustrojstvenim jedinicama kako bi bili na oprezu.


Navedena osoba, otac, nije se službeno obratio hrvatskoj policiji, a o navedenom slučaju nije nas službeno izvijestila niti bosanskohercegovačka policija. Svaka osoba koja raspolaže sa službenim podacima o djetetu slobodna je pristupiti u najbližu policijsku postaju i prijaviti nestanak djeteta, a otac je slobodan pristupiti na njemu najbliži granični prijelaz i to učiniti.


Službenom prijavom traganje za nestalom osobom postaje kvalitetnije budući sadrži točne identifikacijske podatke, a koje mogu biti ključne za pronalazak nestale osobe, stoji u priopćenju Policijske uprave ličko-senjske.


HRT-ova novinarka Maja Sever koja također istražuje ovu priču tvrdi da joj je policija u Velikoj Kladuši, međutim, potvrdila kako je izvijestila hrvatske kolege o ovom slučaju.