Traži se "bacač"

Policija istražuje tko je Tuđmanov spomenik u Zagrebu izrešetao jajima

Hina

Foto Luka Stanzl / PIXSELL

Foto Luka Stanzl / PIXSELL



Nepoznata osoba je u četvrtak navečer jajima gađala kip Franje Tuđmana, te je u tijeku istraživanje, doznaje se u petak u zagrebačkoj policiji.


U policiji, osim da je istraživanje u tijeku i da su bačena jaja na spomeniku uočili policijski službenici, nisu otkrili detaljnije informacije.


Ovo je već treći incident koji se veže uz spomenik nakon što je prije dva mjeseca svečano otkriven na križanju Ulice grada Vukovara i Hrvatske Bratske Zajednice.




Aktivist Zoran Erceg u srijedu je na zagrebačkom Prekršajnom sudu uvjetno osuđen na 15 dana zatvora zbog narušavanja javnog reda i mira na otvorenju spomenika 10. prosinca prošle godine.


Uz uvjetnu zatvorsku kaznu koju neće služiti ako u godinu dana ne ponovi nedjelo Erceg prema presudi treba platiti i 500 kuna sudskih troškova i godinu dana ne smije prilaziti Tuđmanovu spomeniku na križanju Vukovarske i Ulice Hrvatske bratske zajednice.


Zagrebačka policija uhitila je Filipa Draču pod sumnjom da je u siječnju na spomenik crnim sprejem nacrtao komunistički simbol srp i čekić, zbog čega je nakratko bio u pritvoru, a protiv njega je podnesena prijava.