Vatrena stihija

Pod nadzorom: Sva četiri požara u Dalmaciji lokalizirana

Hina

Foto Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto Hrvoje Jelavic/PIXSELL



NOVO 19.00  Protupožarne zračne snage Oružanih snaga RH u nedjelju popodne uključene su u gašenje požara na više lokacija u Dalmaciji, na požarištima Dobri Dolac, Ramljani i Krušvar, a svi požari su lokalizirani i stavljeni pod nadzor. 


Najprije su dva Canadaira CL-415 upućena na požarište Dobri Dolac (Zaton) u Šibensko-kninskoj županiji. Ondje je izgorjelo oko 8 hektara borove šume i raslinja.U isto vrijeme dva su Airtractora AT-802 angažirana na požarištima Primorski Dolac i Ramljane kod Muća u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Najnoviji požar izbio je u Radošiću kod Sinja gdje su upućeni jedan Canadair i jedan Airtractor te je ovo današnji šesti požar na kojem su angažirane zračne protupožarne snage.Svi požari su lokalizirani i stavljeni pod nadzor, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Ministarstva obrane RH (MORH).

NOVO 18.30 DUZS je oko 18 sati izvijestio da su na području Splitsko-dalmatinske županije izbila su tri nova požara, a jedan požar aktivan je i na području Šibensko – kninske županije, prenosi N1.


Požar koji je između Zatona i Dobrog doca izbio oko 15.20 sati gasi 40 vatrogasca sa 16 vozila, a u pomoć su stigla i dva kanadera.




Požar gasi 40 vatrogasaca sa 16 vozila, a pripadnici su JVP Šibenik, JVP Vodice, DVD-i Šibenik, Zaton, Vodice, Bilice, Brodarica, Zablaće i Pirovac.


Vatra je zahvatila između sedam i osam hektara borove šume, a kako puše maestral vatra se brzo širi, piše Šibenik.in.