Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 6
Sutra: 7° 7° 6
19. siječnja 2020.
Konzultacije

Plenković u Banske dvore ušao kroz garažu, u pratnji policije. Što premijer sad sprema i s kime li se to sastaje?

Foto Darko Jelinek
Foto Darko Jelinek
Autor:
Objavljeno: 15. srpanj 2019. u 17:51 2019-07-15T17:51:50+02:00

ZAGREB Premijer Andrej Plenković došao je u ponedjeljak popodne u Banske dvore, gdje se sastao sa suradnicima, s kojima raspravlja o rekonstrukciji Vlade.

Plenković je u pratnji policije ušao u garažni ulaz Vlade u 16,20 te nije bilo nikakvih izjava.

Premijer se popodne vratio iz Dubrovnika, gdje je bio na konferenciji HNB-a i MMF-a "Demografija, zapošljavanje i rast: Upravljanje budućnošću u srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi".

Neslužbeno se doznaje da bi se u Banskim dvorima trebao sastati s Dražen Bošnjakovićem, Gordanom Jandrokovićem i Brankom Bačićem, no nijedan od njih nije viđen.

O rekonstrukciji Vlade raspravlja se nakon što su ministri državne imovine Goran Marić i državne uprave Lovro Kuščević dali ostavke, a ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić izabrana za novu glavnu tajnicu Vijeća Europe.

Ministar državne imovine Goran Marić dao je danas u Novom Vinodolskom neopozivu ostavku.

"Ostavka ministra državne imovine Gorana Marića rezultat je razgovora između premijera Andreja Plenkovića i Gorana Marića od prije nekoliko dana i nije iznenađenje", priopćeno je u ponedjeljak popodne iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Goran Marić uputio je ostavku predsjedniku Vlade jutros pisanim putem te je poslije u izjavi o njoj obavijestio javnost, dodaje se u Vladinu priopćenju.

Marić je izvijestio da je podnio neopozivu ostavku na dužnost ministra državne imovine u Novom Vinodolskom tijekom potpisivanja ugovora o darovanju nekretnina, ističući da mu je to zadnji ugovor koji će potpisati.

"Radio sam pod strašnim pritiskom, postao sam meta. Nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na sebe i svoju obitelj", rekao je Marić iznenađenim novinarima, dodajući kako "više nije dostupan jer je već vratio mobitel Ministarstvu".

U pisanoj ostavci koju je uputio Plenkoviću, Marić ističe kako neopozivu ostavku "podnosi u nastalim okolnostima i atmosferi teške medijske difamacije statusa i opstrukcije normalnog rada i djelovanja Ministarstva državne imovine.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.