Za loš rezultat krivi - mediji

Plenković oštro uzvratio Milijanu Brkiću: ‘Nisam ga baš vidio u ovoj kampanji, nije pridonio ništa’

P. N.

Reuters

Reuters

Kad imate toliko udara na Vladu, koji traju praktički mjesecima, od svih medijskih kuća nisam vidio nijedan plus, bili su samo napadi. Ako se stvara kontekst u kojem stalno imate umjesto fokusa na bitno za ove izbore, odvraćanje tema na nešto drugo, onda se dogodi da fali 1.400 glasova za peti mandat", rekao je Plenković



Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković danas je prilično nervozno komentirao ishod izbora.


Osvrnuo se i na insajderske informacije medija, prema kojima je Milijan Brkić na sjednici Predsjedništva stranke poručio da “narod nije glup i da trebaju biti ponizni, a ne bahati i oholi”.


– Te se njegove izjave ne sjećam sa sjednice. Ali nisam baš Brkića vidio u ovoj kampanji, nije pridonio ništa. Svatko se mogao u HDZ-ovoj kampanji angažirati i trebao je, oni koji će sada ex post dovesti u pitanje listu nisu zucnuli kad se ona sastavljala. Tvrde da lista nije jednoglasna, a to nije točno, oštar je bio Plenković. 




Za lošiji rezultat od planiranog ponajviše je okrivio – medije.


– Kad imate toliko udara na Vladu, koji traju praktički mjesecima, od svih medijskih kuća nisam vidio nijedan plus, bili su samo napadi. Ako se stvara kontekst u kojem stalno imate umjesto fokusa na bitno za ove izbore, odvraćanje tema na nešto drugo, onda se dogodi da fali 1.400 glasova za peti mandat”, rekao je Plenković, prenosi N1 televizija.


Komentirao je i izjavu Kolinde Grabar Kitarović da su se političari otuđili od naroda te da se to na ovim izborima vidjelo.


– Koji su to političari? Ne vjerujem da je mislila prije svega na naše kandidatkinje i kandidate niti na mene. Ako je netko na terenu i razgovara s ljudima zadnje tri godine, ako se svojim integritetom bori da rješava sve probleme koji su nas dočekali, to sam ja. Prema tome ta teza što se tiče HDZ-a mislim da ne stoji”, rekao je Plenković.


Na pitanje boji li se okrupnjavanja desnice, Plenković je rekao da se on ničega ne boji. 


– Nema teoretske šanse da se politika koju ja vodim, a to je desni centar, promijeni, zaključio je.