Plasman u četvrtfinale

Plenković čestitao hrvatskim nogometašima: “To je bilo kontra svih sportskih scenarija”

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

»Ovo moramo svi čestitati, bilo je sjajno. Reprezentacija i trener, svi su nas razveselili. Malo je bilo napeto, ali oni su to sjajno psihološki izveli. To je bilo kontra svih uobičajenih sportskih scenarija«, izjavio je Plenković



ZAGREB Hrvatski premijer Andrej Plenković čestitao je u ponedjeljak hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na pobjedi nad Danskom u osmini finala SP-a i plasmanu u četvrtifinale kazavši kako je ona bila kontra uobičajenih sportskih scenarija.


»Ovo moramo svi čestitati, bilo je sjajno. Reprezentacija i trener, svi su nas razveselili. Malo je bilo napeto, ali oni su to sjajno psihološki izveli. To je bilo kontra svih uobičajenih sportskih scenarija«, izjavio je Plenković upitan da komentira pobjedu Hrvatske na konferenciji pod nazivom »Pet godina članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji« koju je Hrvatska gospodarska komora organizirala u Plaza Event Centru.


Iako nije obećao da će otići u Rusiju pratiti hrvatsku reprezentaciju u četvrtfinalnom susretu protiv Rusije, Plenković je kazao da se nada da će ipak otići jer Hrvatska može do finala.




»Nadam se, imamo još dosta posla ovdje. Možemo do finala«, odgovorio je hrvatski premijer na pitanje novinara ide li u Rusiju.


Hrvatska nogometna reprzeentacija je jučer u utakmici osmine finala u Nižnjem Novgorodu boljim izvođenjem 11-eraca svladala Dansku sa 4-3 (1-1, 1-1) i plasirala se u četvrtfinale gdje ju čeka domaćin Rusija. Utakmica četvrtfinala igra se u subotu u Sočiju.