Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 4n
Sutra: 17° 17° 4n
18. rujna 2019.
Dio tima

Paladino će raditi u Specijalnoj bolnici Sveta Katarina

Paladino će raditi u Specijalnoj bolnici Sveta Katarina
Paladino će raditi u Specijalnoj bolnici Sveta Katarina
Autor:
Objavljeno: 28. ožujak 2018. u 15:23 2018-03-28T15:23:40+02:00

Specijalna bolnica Sveta Katarina objavila je u srijedu na svojoj Facebook stranici da je ugledni hrvatski neurokirurg Josip Paladino postao dio tima te bolnice. 
KBC Zagreb donio je nedavno odluku da Paladinu neće produžiti ugovor o radu nakon što mu je, nakon umirovljenja, istekao šestomjesečni ugovor o radu na četiri sata, a iz bolnice je priopćeno kako ravnatelj KBC-a o neće produljiti ugovor temeljem planova za funkcioniranje Klinike za neurokirurgiju. Paladino je izjavio kako poštuje tu odluku te da mu je cilj nastaviti raditi i operirati pacijente.

U objavi iz Svete Katarine navodi se kontakt putem kojeg se pacijenti mogu naručiti na specijalistički pregled ili drugo mišljenje kod Paladina.
»Paladino je profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i jedan od vodećih neurokirurga u ovom dijelu Europe, a u svojoj dugogodišnjoj karijeri imao je preko 15.000 operacija, od čega je 16 posto vezano uz inozemne pacijente«, navodi Sveta Katarina, privatna zdravstvena ustanova koja nudi specijalizirane zdravstvene usluge.
Paladino je, dodaje se, član Hrvatske akademije medicinskih znanosti, Hrvatskog neurokirurškog društva, Hrvatskog neurološkog društva, Antropološkog društva, Svjetske udruge neurokirurga (WFNS), Europskog udruženja neurokirurga (EANS), Royal Society of Medicine te Američkog kongresa neuroloških kirurga.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.