Istraga okolnosti u tijeku

Pacijentica tvrdi da ju je medicinski tehničar udario u vozilu hitne pomoći, ekipa prijavila “izvanredni događaj”

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

„Možemo samo reći da je naša ekipa izašla na intervenciju. Zaprimili su poziv, odradili su svoj posao, uredno ispunili medicinsku dokumentaciju, uredno prijavili da su imali nemili događaj taj dan“, kazala je Begić i dodala da je obavljena provjera poziva koji je bio upućen u 22 sata i 33 minute i trajao dvije minute



Nakon što je u medijima objavljeno da je jedna pacijenticu iz Ivanca u vozilu hitne pomoći udario medicinski tehničar, Jasminka Begić iz Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije rekla je u četvrtak novinarima da žale zbog „nemilog događaja“, da su postupak prepustili nadležnim službama i da ne mogu „prejudicirati što se točno dogodilo“.


Rukovoditeljica Službe za stručne poslove Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Jasminka Begić, koja je pred novinare izašla s ravnateljem Zavoda Mladenom Smoljancem, rekla je da su 14. kolovoza počeli postupak prema protokolu unutar Hitne medicine, odnosno obrascu o prijavi izvanrednih događaja. O intervenciji nije htjela govoriti „radi zaštite same pacijentice i profesionalne tajne“, no iznijela je ostalo vezano uz događaj.


„14. kolovoza dobili smo prijavu ekipe da su imali jedan izvanredni događaj koji je odstupao od obavljanja redovnih djelatnosti. Prvi slijedeći radni dan je bio 16. kolovoza i tada smo započeli postupak. Isti dan smo u posjet primili pacijenticu koja nam je dala prigovor na taj isti događaj. Proveli smo postupak, a danas smo imali Stručno vijeće i Etičko povjerenstvo. Obavijestili smo sve nadležne institucije i možemo reći da nam je izuzetno žao da je do takvih napisa i samog događaja došlo“, izjavila je Begić.




Uputila je ispriku pacijentici zbog, kako je rekla, sudjelovanja u „nemilom događaju“. Dodala je da ne može „prejudicirati što se točno dogodilo jer nadležna tijela moraju provesti postupak“.


„Možemo samo reći da je naša ekipa izašla na intervenciju. Zaprimili su poziv, odradili su svoj posao, uredno ispunili medicinsku dokumentaciju, uredno prijavili da su imali nemili događaj taj dan“, kazala je Begić i dodala da je obavljena provjera poziva koji je bio upućen u 22 sata i 33 minute i trajao dvije minute.


„U 22 i 35 je proslijeđena intervencija timu na terenu u Ivancu. Do pacijentice dolaze u 22 i 38, a pacijentica je predana na daljnje liječenje u bolnicu u 23 sata i 11 minuta“, rekla je. Dodala je da je medicinski tehničar raspoređen na poslove adekvatno njegovim mogućnostima i čeka se da nadležne službe odrade posao.