Epidemija

Pacijent zaražen koronavirusom ušetao u pulsku bolnicu, dvoje zaposlenih u izolaciji

Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ

Foto Milivoj Mijošek, Glas Istre

Foto Milivoj Mijošek, Glas Istre

Ravnateljica dr. Irena Hrstić kaže da je sreća u nesreći što je zaraženi pacijent, koji je ušao u bolnicu, imao zaštitnu maskicu i rukavice, a zaštitnu opremu imali su i djelatnici bolnice



Kako saznaje Glas Istre, pacijent zaražen koronavirusom ušetao je u pulsku Mornaričku bolnicu kako bi snimio pluća. U trenutku dolaska na odjel djelatnici bolnice nisu imali informaciju da je pacijent zaražen koronavirusom.


Tim više što je u bolnicu stigao po preporuci obiteljskog liječnika koji mu je izdao uputnicu. Kako doznaje Glas Istre, obiteljski liječnik je Puljanina zbog respiratornih smetnji s uputnicom poslao u pulsku bolnicu da napravi pretragu snimanja pluća.


Zasad je nepoznato o kojem se liječniku radi i kako je moguće da tog pacijenta, koji je već imao respiratornih problema, liječnik nije uputio na zarazni odjel. Naime, na taj način je ugrozio da se zaraza proširi među zdravstvenim djelatnicima.




Informaciju o zaraženom pacijentu koji je ušao u bolnicu potvrdila je ravnateljica bolnice dr. Irena Hrstić, dodajući da su zbog ove situacije trenutno u samoizolaciji laborant i radiološki inženjer.


Također, dr. Hrstić je potvrdila da su u izolaciji od prije još dva liječnika, s odjela interne i anesteziologije.


Ravnateljica dr. Irena Hrstić kaže da je sreća u nesreći što je zaraženi pacijent, koji je ušao u bolnicu, imao zaštitnu maskicu i rukavice, a zaštitnu opremu imali su i djelatnici bolnice. Cijeli prostor u kojem je boravio zaraženi odmah je dekontaminiran.


Stožer: Još jedna osoba u Istri pozitivna


Još jedna osoba u Istri je pozitivna na koronavirus te je hospitalizirana u pulskoj Općoj bolnici tako da je ukupno 70 osoba zaraženih tim virusom na istarskom poluotoku, izvijestio je u nedjelju navečer županijski Stožer civilne zaštite.


Prema podacima iz Županijskog Stožera civilne zaštite, iz Istarske županije tijekom nedjelje je u Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” poslano još 12 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus, čiji se rezultati očekuju tijekom ponedjeljka.


U međuvremenu, kako je još u nedjelju ujutro potvrdila ravnateljica Opće bolnice dr. Irena Hrstić, jedna od prvih zaraženih osoba u Istri koja je bila hospitalizirana na Odjelu za Infektivne bolesti je izliječena.