Prognoza

POVRATAK LJETA Vraćaju se vrućine, ali je dobra vijest to da će se noću ipak moći “disati”

P. N.

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Više sunčanog vremena očekuje se u prvoj polovini sljedećeg tjedna. Bit će postupno toplije, ali će jutra biti još razmjerno svježa, a dnevna temperatura uglavnom 30 ili 31 °C



Nakon nekoliko dana svježine i nestabilnijeg vremena, sljedećih dana se ponovo vraća pravo ljeto. Na Jadranu će biti pretežno sunčano i vruće, uz temperaturu uglavnom između 30 i 33 °C. Toplije od prosjeka, većinom vruće bit će i u većem dijelu unutrašnjosti, ali će jutra biti ugodnija. Kratkotrajno osvježenje može donijeti poneki pljusak do kraja tjedna, češći u gorskim krajevima te u unutrašnjosti Dalmacije, piše Dunja Plačko Vršnak u prognozi za HRT.


U Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavat će u petak sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Poslijepodne uz jači razvoj oblaka može biti kratkotrajne kiše ili ponekog pljuska. Jutarnja temperatura između 15 i 17 °C, a najviša dnevna oko 30 °C.


U središnjoj Hrvatskoj većinom sunčano, poslijepodne uz povremeno umjerenu naoblaku te najvišu dnevnu temperaturu oko 29 ili 30 °C.




Najsvježije jutro će biti u gorskim krajevima i u unutrašnjosti Istre uz temperaturu između 13 i 16 °C, na moru od 19 do 23 °C, dok će najviša dnevna biti od 25 do 27, na sjevernom Jadranu oko 31 °C. Prevladavat će sunčano, a ponajprije u Lici uz više oblaka poslijepodne može biti kratkotrajne kiše ili ponekog pljuska. Uz obalu će puhati slaba do umjerena bura, prema otvorenome moru zapadni i sjeverozapadni vjetar.


Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije barem djelomice sunčano. Uz više oblaka mjestimice će biti lokalnih pljuskova, uglavnom u Zagori, ali je poneki pljusak moguć i uz obalu. Poslijepodnevna temperatura bit će oko 31 °C, a osvježenje se može potražiti u moru čija je temperatura od 23 do 25 °C.


Poneki pljusak poslijepodne moguć je i na jugu Hrvatske, osobito u Konavlima, uz temperaturu ujutro od 22 do 25 °C, danju oko 31 °C. Nakon jutarnje bure puhat će slab jugozapadni i sjeverozapadni vjetar.


Od subote – pretežno sunčano i vruće


Sljedećih dana u unutrašnjosti pretežno sunčano. Oblačnije će za vikend biti u gorju te unutrašnjosti Dalmacije, gdje uz jači razvoj oblaka može biti lokalnih pljuskova. Više sunčanog vremena očekuje se u prvoj polovini sljedećeg tjedna. Bit će postupno toplije, ali će jutra biti još razmjerno svježa, a dnevna temperatura uglavnom 30 ili 31 °C.


Na Jadranu će prevladavati sunčano, a uz prolazno više oblaka mala vjerojatnost za poneki lokalni pljusak postoji u Dalmaciji, uglavnom u dane vikenda. Ujutro će puhati bura, danju sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Jutra većinom topla, a danju će biti vruće, piše HRT.